Френската верига Carrefour отново стъпи на българския пазар. Осем години,

...
Френската верига Carrefour отново стъпи на българския пазар. Осем години,
Коментари Харесай

Carrefour се завърна в България с два магазина в София

Френската верига Carrefour още веднъж стъпи на българския пазар. Осем години, откакто изгуби лиценза си, веригата откри два нови супермаркета в София, оповестява " Капитал ".

Единият е в самия център на града, в постройката на някогашния ЦУМ, а другият е в един от най-населените квартали - " Младост ". И на двете места до момента са се помещавали магазини от веригата Parkmart.

Именно посредством " Паркмарт Холдинг ", притежател на веригите Parkmart и Аldo, Carrefour се завръща още веднъж в България.

Сега френската компания е дала правата за България на гръцкото сдружение Retail&More, която от своя страна дава подфранчайзинг на марката Carrefour.

Българската компания ще ръководи оперативно бизнеса в страната, а магазините Parkmart, които са публикувани в цялата страна, ще преминат под марката Carrefour през идващите месеци.

Първите Carrefour обекти в България ще бъдат ситуирани в в този момент съществуващите магазини Parkmart - общо шест в София, Варна, Бургас и сезонните супермаркети Aldo, които са ситуирани в черноморските курорти, в Банско и в Боровец.

Френската верига супермаркети залага главно на франчайз модела, при който поверява ръководството на магазините на трета страна. Тя навлезе на българския пазар през 2009 година посредством предходния си гръцки франчайзингополучател Marinopoulos. Той обаче загуби франчайза за Carrefour през 2016 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР