Френската полиция се сблъска с антиправителствени протестиращи в събота, които

...
Френската полиция се сблъска с антиправителствени протестиращи в събота, които
Коментари Харесай

Нови протести на жълтите жилетки във Франция

Френската полиция се сблъска с антиправителствени протестиращи в събота, които желаят да вкарат нова инерция в демонстрации, призоваващи за обществена правдивост и против президента Еманюел Макрон, оповестяват Агенция Франс Прес и " Франс 24 ".

Така нареченото придвижване " Жълти жилетки " понижиха митингите си през лятото, само че водачите му се надяват на поддръжка нова вълна от митинги в цялата страна, когато държавното управление стартира промяна на пенсионната система на Франция.

Властите в южния град Монпелие разясняват, че към 2000 души са в центъра на града - уредниците дефинират броя до 5000.

По време на конфликтите полицията стреля със сълзотворен газ, за ​​да се опитат да разпилян тълпата, която възпламени полицейски автомобил. Няколко витрини на магазини са счупени, а полицията декларира, че са арестувани седем души.

Представителите на района изясняват, че в насилието са взели участие към 500 души.

Организаторите на митингите приканиха за огромен митинг в Монпелие, а по-малки манифестации са извършени в други градове на Франция, в това число Париж, Марсилия, Руан, Лил, Страсбург, Дижон и Тулуза.

За конфликти се оповестява в северния град Руан, където вземат участие към 500 стачкуващи. Полицията е арестувала 26 души и са предизвестени 111. Прозорците на магазини в града са разрушени.

Полицията добавя, че 650 души са протестирали в Лил, уредниците оповестяват 1500, там митингите са мирни.

" Всички сме дружно, желаеме държавното управление фрапантно да промени политиките си... и радикална смяна може да настъпи едвам когато това държавно управление подаде оставка ", разяснява Александър Чантри, уредник на жълтите жилетки в Лил.

Полицията изяснява, че към 800 души са протестирали в Париж, където управляващите поддържат възбрана на митинги на Шанз-Елизе, където имаше огромни конфликти и огромни опустошения по време на минали митинги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР