Френската полиция направи арести, а футболните власти проведоха извънредна среща

...
Френската полиция направи арести, а футболните власти проведоха извънредна среща
Коментари Харесай

Арести във Франция след насилието от фенове в Лига 1

Френската полиция направи арести, а футболните управляващи организираха изключителна среща след серията от насилствени произшествия с последователи по време на мачовете от Лига 1 в средата на седмицата.

Автобус, пренасящ почитатели на Бордо до мача с Монпелие в сряда в южна Франция, бе нападнат с камъни, излизайки от летището, оставяйки 16 души с леки пострадвания. Друг мач в сряда сред тимовете на Анже и Марсилия на стадион „ Раймонд Копа “ бе пресечен, когато ентусиасти нахлуха на терена и хвърлиха ракети.

След последния съдийски сигнал след нулевото тъждество, група от почитатели на Марсилия напусна зоната на стадиона, непокътната за гостуващите последователи и се опита да се конфронтира със ентусиасти на Анже, преди охранителите да овладеят ситуацията. Двама последователи на Марсилия били задържани за присъединяване си в тези произшествия, оповестиха прокурори.

Последните произшествия се случват, откакто полицията бе принудена да се намеси, когато северното дерби сред Ланс и Лил бе краткотрайно прекратено поради навлизане на терена през първото полувреме. Френският футбол обичайно няма същите проблеми с хулиганството както имат в Англия, Италия и Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР