Френската полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне протестиращи жълти

...
Френската полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне протестиращи жълти
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращи „жълти жилетки“ в Страсбург

Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да отблъсне протестиращи " жълти жилетки " , които се пробваха да доближат постройката на Европейския парламент в Страсбург по време на 25-ите следващи митинги против политиката на президента Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

Протестиращите излязоха още веднъж на улиците два дни откакто в отговор на митингите Макрон направи политически оферти, включващи данъчни облекчения на стойност към 5 милиарда евро.

Протестите започнаха през ноември поради повишението на цените на горивата, само че се трансфораха в протест против политици и държавно управление, което " жълтите жилетки " считат за откъснато от народа. Много от участниците в придвижването, което няма лидерска конструкция, обявиха, че предложенията на президента не са задоволителни и множеството от тях не са задоволително съответни.
 БГНЕС
Около 2000 протестиращи се събраха покрай европейските институции в Страсбург. Организаторите възнамеряваха да доближат постройката на Европейския парламент, месец преди изборите за евродепутати. Предишните митинги в Страсбург като цяло бяха минали спокойно.-->

В Париж бяха арестувани 11 участници в митингите на " жълтите жилетки ", съобщи ТАСС, цитирайки локалната полиция. Заради митингите ограниченията за сигурност във френската столица са засилени.
 БГНЕС
По данни на френското вътрешно министерство в акциите на " жълтите жилетки " в цялата страна вземат участие 5500 души, в това число 2600 в Париж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР