Френската министърка на отбраната Флоранс Парли изрази притеснение, че Северна

...
Френската министърка на отбраната Флоранс Парли изрази притеснение, че Северна
Коментари Харесай

Френска министърка с обезпокоително изявление: Европа може скоро да попадне в обхвата на ракети

Френската министърка на защитата Флоранс Парли изрази терзание, че Северна Корея може да създаде балистични ракети, достигащи Европа, по-скоро от предстоящото. " Сценарият за ескалация към широкомащабен спор не може да се изключва. Има заплаха Европа да се озове в обсега на ракетите на Ким Чен-ун по-скоро от предстоящото ", сподели Парли в тирада пред френски военни в Летния университет по защита в югоизточния град Тулон, представена от Ройтерс. В същата тирада министърката на защитата заяви, че Франция ще се снабди с въоръжени дронове, каквито към този момент имат Съединени американски щати, Израел, Англия и Италия, написа Франс прес.

" Реших да задвижвам процеса по въоръжаване на нашите дронове за разузнаване и наблюдаване. Това ще се отнася първоначално за дроновете " Рийпър ", които купихме от Съединени американски щати ", съобщи тя.

В момента Франция има шест безпилотни самолета " Рийпър " - пет в Ниамей (Нигер) за следене на джихадистите в Сахел и един в Коняк, Югозападна Франция.

" В средносрочен проект бъдещият европейски дрон, който създаваме с Германия, Италия и Испания, също ще бъде въоръжен ", добави френската министърка на защитата. Според нея френските военни елементи по този метод ще станат по-ефикасни и ще лимитират риска от съпътстващи вреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР