Френската компания за млечни продукти Danone, с поделение и у

...
Френската компания за млечни продукти Danone, с поделение и у
Коментари Харесай

Загубите на Danone в Русия и кой оглави временно компанията там

Френската компания за млечни артикули Danone, с отделение и у нас, от юли тази година към този момент няма да взема поради резултатите от бизнеса си в Русия, който съветските управляващи трансферираха под краткотрайно ръководство на Федералната организация за ръководство на собствеността ( " Росимущество " ), се споделя във финансовия доклад на компанията за първото полугодие, заяви РБК.

От салдото на френската компания ще бъдат отписани към 200 милиона евро (221 милиона долара). Още към 500 милиона евро (553 милиона долара) ще бъде разликата заради конвертирането на курса на рублата в евро.

От Danone разясняват, че макар че към този момент не управляват бизнеса си в Русия, се считат за негови законни притежатели.

Независимо от посоченото, написа Bloomberg, растежът на приходите на компанията като цяло надвиши прогнозите на анализаторите, а за годината се чака растежът да бъде 6%. Увеличението на цените на млечните произведения компенсира спада в размера на продадената продукция.

На 16 юли президентът Владимир Путин подписа декрет за прекачване на акциите на задграничните компании в " Данон Русия " (руското дъщерно сдружение на Danone) под краткотрайното ръководство на " Росимущество ". Това са 83 милиарда елементарни акции, принадлежащи на Produits Laitiers Frais Est Europe и 85 хиляди елементарни акции, принадлежащи на " Данон Трейд ".

От Кремъл декларират в тази връзка, че мярката " отразява огледално отношението на западните държавни управления към активите на съветски компании в чужбина ".

Два дни след сключване на посочения декрет на Путин стана известно, че " Данон Русия " се оглавява ( " краткотрайно " ) от 32-годишния Якуб Закриев, заместник-председател на чеченското държавно управление и племенник на ръководителя на република Чечня, Рамзан Кадиров.

Френската група Danone работи в Русия от 30 години, като нейните млечни артикули се създават в 18 предприятия в разнообразни райони на страната. През октомври предходната година Danone стартира развой на прекачване на контрола върху бизнеса си в Русия с пресни млечни артикули и растителни артикули, заявявайки, че това ще разреши на предприятията да продължат да работят в бъдеще.
 Danone продава бизнеса си в Русия
Една от най-големите компании за млечни артикули в света, работеща и у нас, продава бизнеса си в Русия

Какви са изискванията по бъдещата сделка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР