Френската компания за луксозни стоки Kering е платила над $3,5

...
Френската компания за луксозни стоки Kering е платила над $3,5
Коментари Харесай

Собственикът на Gucci плати над $3 милиарда за придобиването на конкурент, използван от кралски особи

Френската компания за първокласни артикули Kering е платила над $3,5 милиарда за придобиването на парфюмерийния бранд Creed, оповестяват международните организации. Към момента основаната в Париж компания не разкрива публично изискванията по оповестената предишния месец договорка за Creed, чиито одеколони са били употребявани от кралски особи, в това число крал Джордж III.

Това е следващият знак за цените, които купувачите на първокласни козметични марки са подготвени да платят. По-рано тази година L`Oréal закупи производителя на сапуни Aesop в договорка за $2,5 милиарда.

Сделката демонстрира, че Kering, която е подкрепена от семейство Пино, счита експанзията си в козметичния бранш за приоритет. През последните години Kering е придружена от по-вял напредък по отношение на по-големи съперници като LVMH и Hermès и вложители се питат дали тя не разчита прекомерно на най-големия си бранд Gucci.

Kering е една от най-големите компании за първокласни артикули в света с доходи от 20,4 милиарда европрез 2022 година.
 Gucci влиза в първокласния уебсайт за електронна търговия на Alibaba
Gucci влиза в първокласния уебсайт за електронна търговия на Alibaba

Платформата има потребителска база от 750 милиона души

Според източници, представени от Bloomberg, една от аргументите детайлностите по договорката да не се разкриват е, че фирмите не желаят да афишират огромните маржове на облага на Creed. Kering заяви, че Creed е постигнала доходи от продажби за над 250 милиона евро от януари март. Печалбата на Creed преди лихви, налози и амортизации е към 150 милиоина евро, което ѝ обезпечава маржове от над 50%. 

Основана през 1760 година в Лондон от Джеймс Хенри Крийд като шивашко ателие, работещо за кралски фамилии в Европа, Creed след това става компания за парфюми и мести централата си в Париж през 1854 година по искане на Наполеон III. Бутикът се специализира в първокласната парфюмерия и е най-известен с мъжкия си мирис Aventus.

Компанията за ръководство на активи BlackRock закупи мажоритарен дял в Creed през 2020 година посредством фонда си Long Term Private Capital. Инициатор на договорката е бил Хавиер Феран, президент на компанията за потребителски артикули Diageo и на International Airlines Group, който също по този начин влага персонално и стана президент на Creed.
 Фейсбук и Gucci на битка с подправените артикули
Фейсбук и Gucci на битка с подправените артикули

Двете компании заведоха дело против фалшификатор
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР