Френска феминистка група призова кандидатите на изборите за Европейски парламент

...
Френска феминистка група призова кандидатите на изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Френски феминистки: Правото на аборт да стане фундаментално

Френска феминистка група прикани претендентите на изборите за Европейски парламент да упорстват за регистриране на правото на аборт като европейско фундаментално право, като показаха страдание, че то се слага под въпрос в редица страни, съобщи Агенция Франс Прес.

"Това, което желаеме, е правото на аборт да бъде част от главните права и да бъде вписано в европейски текст, който да не може да бъде оспорван от страните ", сподели през вчерашния ден Даниела Годри - активистка от "Планинг фамилиал " и членка на групата "Абортите в Европа, дамите вземат решение! " на конференция.

Групата, която включва разнообразни сдружения, защитаващи правата на дамите, упорства за регистриране на правото на аборт в Хартата за главните права - европейски контракт, наложителен за страните членки. Във връзка с това тя изпрати писмо до всички претенденти на Европейските избори с гледище да поддържат тези оферти.

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " желае да насърчи повече дами да не вършат аборт, сподели през вчерашния ден съпредседателят на групировката Йорг Мойтен, представен от ДПА. "Не поддържам твърдите дейности против дами, тъй като имам вяра, че това не е пътят напред ", сподели той за телевизионно шоу в родината си.

"Вместо това, бременни дами, които възнамеряват аборт, би трябвало да бъдат убеждавани с меки начини да не прекъсват бременността си. "Жените биват бързо склонявани в консултативни центрове ", добави той. Мойтен е водещият претендент за евроизборите на АзГ, които в Германия ще са на 26 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР