Фредерик X е новият крал на Дания - една от

...
Фредерик X е новият крал на Дания - една от
Коментари Харесай

Нашият живот е сапунена опера: Всяка пета държава в света е монархия

Ф редерик X е новият крал на Дания - една от дванайсетте европейски страни, в които " ръководят " монарси . Но и отвън Европа е цялостно с крале, емири и султани, доста от които даже имат безспорна власт. Това пише Бернд Ригерт за .

Смяна на върха в едно от ръководещите седем кралски фамилии в Европа - след 52 години на трона, 83-годишната датска кралица Маргрете II преотстъпи трона на своя наследник Фредерик. Това към този момент става наклонност в европейските кралски семейства (с изключение на Великобритания) - монарсите да предават поста на наследниците си още приживе.

овият датски кпрал Фредерик X е на 55 години и се е подготвял цялостен живот за поста - въпреки неведнъж да е казвал, че не желае да става крал. Заедно със брачната половинка си - австралийката Мери - двамата са се погрижили да обезпечат поколение на най-старата кралска династия в Европа. Доверието в Дания към кралското семейство е високо - цели 80 %.

Своя ред чакат и шведската принцеса Виктория и норвежкият принц Хаакон. Те също са подготвени да заемат местата на бащите си - крал Карл XVI Густав е на трона в Швеция от 50 години, а 86-годишният крал на Норвегия Харалд V не е в най-хубаво здраве.

Denmark's King Frederik X ascended the throne on Sunday, succeeding his mother, H.M Queen Margrethe II
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР