Фредерик Васьор поема управлението на тима на Ферари във Формула

...
Фредерик Васьор поема управлението на тима на Ферари във Формула
Коментари Харесай

Васьор няма да прави чистка във Ферари

Фредерик Васьор поема ръководството на отбора на Ферари във Формула 1 на 9 януари. И няма да има време за съществени промени преди началото на сезона в международния шампионат, който започва при започване на март в Бахрейн.

Какво обаче може да направи Васьор, с цел да усъвършенства представянето на Скудерията за сезон 2023 във Формула 1? На първо място би трябвало да се знае, че Васьор ще разполага с по-малко власт спрямо предшественика си Матиа Биното. Французинът получава поста общоприет управител, само че не и ръководещ шеф. На пръв взор разликата не е огромна, само че във Ферари политиката е доста комплицирана и това е първият знак, че основният изпълнителен шеф на Ферари Бенедето Виня желае да има по-силно наличие в спортния департамент . И надлежно да носи повече отговорност – това е първият тъничък миг. По-малко самостоятелност за Васьор и екипа и забавно систематизиране на властта, най-малко в първите месеци от ръководството му.

Защото Биното беше директно зависещ на предходния началник на Ферари Луис Камилери и по-късно на Виня. Ще е забавно да забележим какви ще са връзките на Васьор с Джон Елкан и с Виня , като не забравяме, че за него лобира персонално огромният началник на Стелантис Карлош Тавареш.
 Ферари с 30 конски сили повече през 2023? Ферари с 30 конски сили повече през 2023?
Според разнообразни източници от Маранело, Васьор няма желание да прави гражданска война в Джестионе Спортива. Няма да има огромни промени в структурата на ръководство – Лоран Мекис ще остане състезателен шеф, Енрико Кардиле ще продължи да дава отговор за развиването на шасито, а Енкиро Гуалтиери – за задвижващата система . Кардиле и Гуалтиери ще продължат да си разделят ролята на механически шеф, най-малко до момента в който се върне Симоне Реста от Хаас. А когато това се случи Реста ще се заеме със основаването на автомобила за сезон 2024.
 Бивш водач на Ферари приветства Васьор Бивш водач на Ферари приветства Васьор
Феновете обаче живо се интересуват какво ще се случи със стратегическия отдел на Скудерията – там се родиха някои от най-безумните решения през сезона, които костваха скъпо на Шарл Леклер и Карлос Сайнц. Източник, непосредствен до Васьор изясни пред френските медии, че новият началник е убеден, че екипът е задоволително добър, с цел да основава печеливши тактики, само че това не важи за шефовете му. С други думи, най-вероятно Инаки Руеда ще бъде първият уволнен след идването на Васьор , а стратезите ще имат нови шефове за основаването на тактиките и тяхното осъществяване.
 Брандъл: Васьор получи най-трудната работа на света Брандъл: Васьор получи най-трудната работа на света
Ферари няма потребност от създаване отначало на отбора, това импровизирано е мнението на Васьор, просто обособените детайли би трябвало да бъдат подредени вярно, с цел да работи отборът добре. А и в случай че 675 се окаже толкоз добър автомобил , колкото чакат всички, то 2023 може да се окаже добър сезон за Скудерията.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР