Фредерик Годрьо вкара два гола – включително един от далече

...
Фредерик Годрьо вкара два гола – включително един от далече
Коментари Харесай

ОБЗОР: Минесота победи Детройт, Ванкувър спечели с дузпи

Фредерик Годрьо вкара два гола – в това число един от надалеч на празна врата, а Мат Думба се разписа за трети път през сезона при триумфа на Минесота с 4:1 над Детройт в шампионата на НХЛ.

С триумфа Минесота събира 34 точки и измести първенеца от предходната година Колорадо от 3-ото място в Централната дивизия. Детройт дели 4-о място в Атлантическата дивизия с Флорида.

Матс Дзукарело също се разписа за триумфа и усили серията си от осем мача с точки по системата " гол+пас ".

Вратарят на спечелилите Филип Густавсон избави 16 изстрела при третата поредна победа на отбора и капитулира само при шута на Елмер Сьодерблом, който понижи пасива на своите на 1:2 в 18:41 минута на втория интервал.

Вратарят на Червените криле Магнус Хелберг избави 18 удара при втория си мач като титуляр през сезона.

Отава Сенатърс завоюва с 3:2 вкъщи канадско дерби против Монреал с голове на Шейн Пинто, Дрейк Батерсън и Брейди Ткъчък, като и трите попадения паднаха вов втората третина. За Отава това е трета поредна победа, само че с 28 точки към момента са на дъното на Атлантическата дивизия. Алекс де Бринкат подаде и за трите гола за Отава.

Кърби Даш и Кристиан Дворжак бяха точни за Монреал в третата част на мача, след което в последните над минута и половина отборът им игра без вратар, само че не стигна до равенството.

Ванкувър се наложи с 4:3 след осъществяване на дузпи над Калгари във второто дерби на Канада за деня в Лигата. Андрей Кузменко донесе триумфа на гостите от Ванкувър с единствената осъществена дузпа при наказателните удари. И двата тима остават в долната половина на Тихоокеанската дивизия, като Пламъците от Калгари са 5-и с 32 точки, а днешните им съперници с три по-малко и една стъпка обратно.

Ванкувър означи и шеста поредна победа като посетител посредством и на головете в постоянното време на Бо Хорват, Конър Гарланд и Шелдън Дрийс, а Нийлс Хогландер подаде за два от тях. За домакините от провинция Албърта точни бяха Микаел Баклунд, Андрю Манияпане и Тревър Люис.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Отава – Монреал                            3:2

Минесота – Детройт                         4:1

Калгари – Ванкувър                         3:4 след дузпи

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 47 точки, Торонто 44, Тампа Бей 37
Столична дивизия: Ню Джърси 44, Каролина 38, Питсбърг 38

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 39, Уинипег 37, Минесота 34
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 43, Сиатъл 35, Лос Анджелис 35
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР