Фрази като Не е мъжка постъпка“ се чуват все по-често,

...
Фрази като Не е мъжка постъпка“ се чуват все по-често,
Коментари Харесай

Защо майките имат вина за мухльовците наоколо?

Фрази като „ Не е мъжка постъпка “ се чуват все по-често, а дамите непрекъснато се оплакват, че същинските мъже били на изгубване.

Да ги съжалим ли? Какво значи „ мъжка постъпка “ и би трябвало ли момчетата от дребни да се учат, че това или това деяние не е „ мъжко “? Ако дамите възпитават момчетата като капризни и презадоволени от всичко подрастващи, надали бихме могли да чакаме по-различно държание от тях след това.

Голяма част от актуалните майки бдят над момчетата като майки орлици.

Изпадат в смут при всяко ожулено коляно, белят зрънцата от грозде до първи клас, разправят се с педиатърката, в случай че не вдигне телефона в секундата, в която звънят, тъй като детето го е ухапало комар, след това се карат с учителката в детската, след това с учителката в учебно заведение, тъй като се е скарала на младежа за неприятно държание.

Резултатът от сходен вид държание е напълно логически и не закъснява: капризни мъже, които освен че не умеят да поемат отговорност за дейностите си, ами чакат половинките им да ги устоят.

Да не започваме за външния тип – някои мъже се подлагат на повече козметични процедури от приятелките си, а на 18 чакат ново возило от родителите си. Ето това несъмнено не са „ мъжки действия “, бихме споделили.

Какво допуска понятието „ мъж “?

Мъжът би трябвало да е мощен, да носи отговорност, да умее да взима решение. А това какво значи? Да не се оправдава непрекъснато с другите, да бъде опора за фамилията си, да почита жена си, да взе участие наедно в грижите за децата, да не се срами да смени памперс или да сготви.

Как да стане това, в случай че родителите са му попречили обаче? На каква възраст детето става мъж?

Психолозите добре знаят, че това се случва от момента на осъзнаване на себе си като персона. А по кое време настава този миг – нито на 18, нито на 21, а на… 3 години! Да, благи мами. Още на тригодишна възраст вашият наследник е или мъж, или при него стартират полови изкривявания. На 3 години би трябвало да може да схваща следствията от дейностите си, би трябвало да е теоретичен да бъде деликатен с момиченцата, би трябвало да знае какво значи отговорност.

Ще кажете може би, че това е прекомерно грубо? А детето Ви на 3 може ли да върви, може ли да приказва, може ли да си пуска самичък тв приемника, играе ли игри на телефона ви? Защо тогава да е рано за образование? Имайте поради, че колкото по-дълго се отнасяте с него не като с мъж, толкоз повече ще се визира мъжкото му начало. Всички потиснати и погрешно разрастващи се мъжки инстинкти от своя страна се демонстрират в извратена форма на по-късен стадий: експанзия, извращения, злоба или цялостно пренебрежение към женския пол и други.

Тъжно, само че факт, че изречения като „ Направи каквото ти споделям и не ми задавай въпроси! “, „ Изобщо не ме интересува по какъв начин се чувстваш! “ или „ Казах ти по този начин, тъй като си задължен “ водят до развиването на социопатична персона. Говорете с детето, обяснявайте му, карайте го да мисли, да разсъждава, да развива усета си за причинно-следствените връзки.

Мъжът е задължен:

да може да преодолява себе си;

да умее да бърка и да си взима поука;

да умее да бъде нежен;

да умее да бъде мощен и недодялан, когато го застрашават;

да умее да застава зад думите и делата си.

Да. Към детето би трябвало да се отнасяте като към възрастен. Това не значи, че с него не би трябвало да играете, не би трябвало да му простите грешките, не би трябвало да го прегръщате и целувате, не би трябвало да му се усмихвате.

Детето има право да бърка. Момчето изследва света в близост и неговите граници. Знаете ли за какво мъжете наподобяват на деца? Защото мъжете също реалокират границите на този свят.

Момчето не би трябвало да бъде наказвано за грешките си, само че те не трябва да бъдат подминавани. С ваша помощ би трябвало да бъдат осъзнати и поправени.

Синът ви би трябвало да чува по-рядко реплики като:

* Нищо, аз ще оправя вместо теб!

* Щом тя те е бутнала, бутни я и ти!

* Мама ще чисти – това е женска работа. Ти си мъж!

Синът ви би трябвало да чува по-често реплики като:

* Това е твоята стая. Сам си ѝ собственик – самичък ще разхвърляш, само че и самичък ще прибираш.

* Мама също е момиченце. Трябва да се грижим за нея. Колкото повече ѝ оказваме помощ – толкоз по-доволна ще е тя.

* Сгрешил си – отговаряй за постъпките си.

* Ти можеш всичко самичък.

* Ти си на първо място бранител на фамилията.

* Не забравяй – ние сме семейство, ние сме дружно във всичко.

* Има проблем? Значи има и решение.

Дами, създайте от синовете си същински мъже!

„ Пазете дъщерите си! “ – не.

„ Възпитайте синовете си! “ – да.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР