Французите са известни с гастрономията си – обичат да си

...
Французите са известни с гастрономията си – обичат да си
Коментари Харесай

Защо французите не дебелеят?

Французите са известни с гастрономията си – обичат да си похапват. Защо обаче доста от тях са слаби, за разлика от американците и германците, при които затлъстяването се трансформира в народен проблем? Отговора дава изследване. И той е малко или повече неочакван: постоянното хранене със фамилията понижава риска от трупане на килограми, твърди Центърът за проучване на метода на живот CREDOC.

90% от калориите си френските дами и мъже поемат по време на главните яденета и единствено 10 на 100 сред тях. В Съединени американски щати над 20% от калориите се одобряват отвън закуската, обяда и вечерята.

Хората с наднормено тегло във Франция са единствено 15 на 100, до момента в който в Съединените щати – 27 на 100. Във Франция храненето е част от обществения живот, любуват му се и правят оценка качеството, за американците обаче то е по-скоро техническо деяние, споделят от института. И прибавят, че французите не се тъпчат, с цел да заситят ненадейно сполетелия ги апетит – просто това не им се случва. Така резервират фигурата си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР