Французинът Нилс Алегре постигна първа победа в Световната купа по

...
Французинът Нилс Алегре постигна първа победа в Световната купа по
Коментари Харесай

Французин спечели Супер-Г в Гармиш за първа победа в кариерата си

Французинът Нилс Алегре реализира първа победа в Световната купа по алпийски ски в кариерата си, откакто завоюва супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, Германия.


Дешното съревнование се разви доста ненадейно, като предстоящият двубой сред Сиприен Саразен и Марко Одермат не се състоя, защото любимците не демонстрираха добра скорост. Специалистът в техничните дисциплини Лоик Меяр изглеждаше запътен към първи триумф в скоростна конкуренция и водеше в подреждането, откакто всички водещи скиори бяха финиширали. След това обаче той бе задминат първо от италианеца Гулиелмо Боска, а по-късно и от Алегре, за които това бе първи подиум в Световната купа.

" Какво се случи? Не знам. Тази заран се усещах зле, нямах сила, само че видях Сиприен и си споделих, че през днешния ден не е неговият ден и би трябвало да натисна ", показа дебютният победител Алегре. Лидерът в генералното класиране Марко Одермат постави завършек на серията си от 12 следващи подиума в Супер-Г и приключи на четвърта позиция, до момента в който Саразен финишира 11-ти.

Швейцарецът Одермат към този момент има над 600 точки преднина пред Саразен на върха в генералното класиране, като той води и в класирането за Супер-Г с 290 точки, 71 повече от втория Винсент Крихмайр (Австрия).

Утре в Гармиш ще се организира още едно Супер-Г.

При дамите норвежката Ранхилд Мовинкел взе второто втурване в Кортина д " Ампецо, а зад нея се подредиха Жаклин Уайлс (САЩ) и София Годжа (Италия). Утре в италианския курорт ще има старт в супергигантския слалом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР