Франция затвори 22 от своите 62 000 училища, след като

...
Франция затвори 22 от своите 62 000 училища, след като
Коментари Харесай

Франция затвори 22 училища заради вируса

Франция затвори 22 от своите 62 000 учебни заведения, откакто тази седмица са обновени занятията, заради вирусни инфекции, съобщи News.bg От тях 10 са на френския остров Реюнион в Индийския океан, където достъпът до здравни грижи е по-лош, в сравнение с в континентална Франция и броят на болните от вируси в лечебните заведения е скочил през последните седмици.

Министърът на образованието Жан-Бланкер съобщи пред радио " Европа-1 ", че като цяло френските учебни заведения са съобщавали за към 250 евентуални случая на вируси дневно, откогато започнаха да отварят вторник. Не всички тези случаи се оказват позитивни, само че откакто се заяви за подозрение, учебните заведения би трябвало да следват просторен държавен протокол, който може да включва изпращане на цялостен клас за онлайн образование или затваряне на цялото учебно заведение.

Бланкер добави, че броят на спирания остава релативно невисок спрямо броя на учебните заведения във Франция. Френското държавно управление, както и доста други в Европа, подреди тази седмица да се отворят всички учебни заведения и да върнат родителите на работа за възкръсване на стопанската система. Франция записва над 7000 нови случая в четвъртък, най-високия дневен брой в Европа, и надалеч повече от няколкостотин дневно през май и юни, частично с помощта на разширените проби. Повече от 30 700 души с вирус са умряли във Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР