Франция заплаши с вето ново отлагане на Брекзит, ако Борис

...
Франция заплаши с вето ново отлагане на Брекзит, ако Борис
Коментари Харесай

Още един министър напусна кабинета на Борис Джонсън

Франция заплаши с несъгласие ново отсрочване на Брекзит, в случай че Борис Джонсън не показа действителна опция на защитния механизъм за границата с Ирландия. Британският министър председател понесе следващ политически удар с нова министерска оставка - поради незадоволително старания за реализиране на ново съглашение за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Амбър Ръд - един от умерените министри в държавното управление на Борис Джонсън, изясни, че напуща и кабинета, и торите по две аргументи. Първата - " късогледия политически вандализъм " с пропъждането от Консервативната партия на депутати, които гласоподаваха с опозицията за изключване на Брекзит без съглашение. И втората - че явно държавното управление няма за цел да се контракти с Евросъюза:
Амбър Ръд, някогашен английски министър на труда и пенсиите: Липсата на задоволително старания за ново съглашение провокира протеста на 21 мои сътрудници и аз съм с тях.
От държавното управление увериха в противоположното. Според министъра на финансите Саджид Джавид Джонсън е решен да изведе кралството от съюза на 31 октомври и е напрегнал всеки собствен мускул, с цел да контракти ново съглашение. От Франция обаче пристигна опровергаване и предизвестие:
Жан-Ив льо Дриан, министър на външните работи на Франция: Още не виждаме никакви други възможности на защитния механизъм! Няма да удължаваме всеки 3 месеца!
Дали ще има следващо отсрочване на Брекзит ще стане ясно на срещата на върха на Евросъюза на 17 октомври. А по какъв начин да се избегне връщане на ирландската граница ще обсъдят на следващия ден в Дъблин Джонсън и министър председателят на Ирландия Лио Варадкар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР