Франция зае първо място по брой ресторанти с три звезди

...
Франция зае първо място по брой ресторанти с три звезди
Коментари Харесай

Рекордните 28 френски ресторанта вече са с три звезди Мишлен

Франция зае първо място по брой заведения за хранене с три звезди " Мишлен ", оптималната оценка на кулинарния гид. Вчера на специфична гала край Париж бяха отличени още два гурме ресторанта и по този начин броят им в страната към този момент е 28. Общо 621 френски ресторанта имат звезди " Мишлен ".

Майкъл Елис, интернационален шеф на гидовете " Мишлен ": Беше страхотна година за нашия гид, превъзходна година за гастрономията във Франция! Имаме 50 нови ресторанта с 1 звезда, пет - с две звезди и два ресторанта с три звезди. Така че това е голяма победа за Франция!
" Мишлен Франция " е считана за най-престижната ранглиста за добра храна. Но постоянно търпи рецензии поради своята система за оценяване. Тази година забележки имаше и във връзка с дамите и тяхното място в огромната кулинария.

Ан Софи Пик, шеф-готвач: Мисля, че дамите шеф-готвачи идват - те са тук! Жените към този момент участват в заведенията за хранене, екипите в кухнята са смесени. Жените готвачи са доста дейни и със мощно наличие в гастрономията. Може би има потребност от още време, с цел да бъдем приети и да заемем полагащото ни се място, само че е реалност - дамите са в огромната кулинария. Срещам доста от тях и ги поддържам.
От всичките 28 тризвездни ресторанта, единствено един се ръководи от жена.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Michel Euler
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР