Франция, Великобритания и Германия са решени да продължат да прилагат

...
Франция, Великобритания и Германия са решени да продължат да прилагат
Коментари Харесай

Франция, Великобритания и Германия искат да продължат да прилагат иранското ядрено споразумение

Франция, Англия и Германия са решени да продължат да ползват иранското нуклеарно съглашение и в същото време да работят по договаряне на ново и по-обхватно, съобщи Франс прес.

"Ще останем страни по съглашението. Правителствата ни остават решени да подсигуряват използването на съглашението и ще работят за това с останалите ангажирани с него страни. Приканваме Съединени американски щати да се запазят структурите на съглашението и да се избегне всякаква мярка, която би попречила на цялостното му използване от другите страни ", се споделя в взаимно изказване на водачите на трите европейски страни Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила и Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила.

Тримата водачи показват страдание и безпокойствие след решението на Тръмп да се отдръпна от иранското нуклеарно съглашение, което по думите им "е от изключително значение за споделената ни сигурност " и припомнят, че Международната организация за атомна сила счита, че Иран продължава да съблюдава уговорката си да не създава нуклеарно оръжие. Последното се оспорва от Съединени американски щати и Израел.

Тримата европейски водачи приканват Иран да прояви въздържаност в отговора си на американското решение и да продължи да съблюдава отговорностите си по съглашението. В подмяна Техеран ще продължи да се възползва от анулацията на икономическите наказания от другите страни по документа, дават обещание те.

Париж, Лондон и Берлин желаят и да се приготви ново, по-обхватно съглашение за нуклеарната стратегия на Иран след 2025 година, ракетната му стратегия и "дестабилизиращите му районни действия, по-специално в Сирия, Ирак и Йемен " - все тематики, които мотивираха изтеглянето на Съединени американски щати от настоящето съглашение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Иранският президент по-рано съобщи, че желае в околните седмици Техеран да разиска с европейците, китайците и руснаците дали те могат да подсигуряват ползите на Иран след отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение.

Европейски Съюз е решен да запази иранското нуклеарно съглашение и съжалява за решението на президента Тръмп да изтегли Съединени американски щати от него, съобщи шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини.

Иранското съглашение "изпълнява задачата си да подсигурява, че Иран няма да създава нуклеарни оръжия и Европейски Съюз е решен да го запази ", сподели Могерини.

"Не допускайте никой да разтрогне това съглашение. То е един от най-големите триумфи на дипломацията и ние сме постигнали дружно ", обърна се Могерини към иранските ръководители и жители.

"Продължавайте да спазвате вашите задължения и ние ще продължим да съблюдаваме нашите. Заедно с останалата част от интернационалната общественост ще съхраним това нуклеарно съглашение ", съобщи Могерини.

Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила не посочи кои наказания на Съединени американски щати против Иран ще бъдат възобновени и по кое време, само че предизвести, че "всяка страна, която оказва помощ на Иран в устрема му към нуклеарни оръжия, може също да бъде тежко глобена от Съединени американски щати ".

"ЕС е решен да работи съгласно със своите ползи в региона на сигурността и да пази своите стопански ползи ", отвърна Могерини.

"Докато Иран продължава да съблюдава обвързваните с нуклеарната стратегия свои отговорности, както прави до момента, Европейски Съюз ще продължи да е зает с цялостното и дейно използване на нуклеарното съглашение ", увери тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР