Франция въвежда еко данък върху самолетните полети. Така правителството на

...
Франция въвежда еко данък върху самолетните полети. Така правителството на
Коментари Харесай

Франция въвежда еко такса за самолетните полети

Франция вкарва еко налог върху самолетните полети. Така държавното управление на президента Еманюел Макрон извършва обещанието да подхваща ограничения в битката против замърсяването и климатичните промени.

Таксата ще бъде въведена последователно за всички самолети, излитащи от Франция.

Елизабет Борн, министър на превоза на Франция: Франция се ангажира да работи за облагането с такси на самолетните пътувания, което е значимо за Европа. Нещата се движат напред, нуждата от това е незабавна. Както и други страни, взехме решение да въведем еко такса върху въздушния превоз за всички полети от Франция.

Таксата ще се отрази на джоба на пасажерите. За полети в границите на Европейския съюз оскъпяването на билет ще е от порядъка на 1.50 евро за икономична класа, 9 евро за бизнес класа и над 18 евро за полети за бизнескласа отвън Европейския съюз. Очакваните доходи от този данък след 2020 година са към 180 милиона евро. Министърът на превоза разгласи, че тези средства ще се употребяват за наземния превоз.

Акциите на " Еър Франс " и " Луфтханза " поевтиняха надлежно с 4.5% и 2.5% незабавно след оповестяването на новината от Париж.

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание да затегне регулациите в областта на отбраната на околната среда. Той се реши да наложи самолетната еко такса, откакто беше заставен да се откаже от концепцията за повишение данъка върху дизеловото гориво поради бурните митинги на жълтите жилетки в страната.

Сега Франция се причислява към Холандия, която също наложи сходна такса на самолетния превоз, само че задачата на Макрон е да убеди повече страни в Евросъюза да го създадат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР