Франция сложи край на надпреварата на Мароко за Световното първенство за жени, за да се класира за четвъртфиналите

...
Йожени Льо Сомер вкара два гола и Франция се класира
Коментари Харесай

Йожени Льо Сомер вкара два гола и Франция се класира за четвъртфиналите на Световното първенство за жени с победа с 4-0 над Мароко, слагайки край на историческото за северноафриканците участват в своя дебютен турнир.

Голмайсторът на Франция за всички времена, Льо Сомер отбеляза по веднъж във всяко полувреме във вторник, докато нейната страна влезе в мач със съдомакин Австралия в Бризбейн в събота.

Головете на Кадидиату Диани, Кенза Дали и Льо Сомер позволиха на французите да поведат с 3-0 след 23 минути на стадион Хиндмарш в Аделаида.

В 70-ата минута резервата Вики Бечо центрира отдясно за Льо Сомер, за да вкара с глава 92-ия си международен гол на задната греда, за да завърши победата.

Атласките лъвици бяха първият северноафрикански или арабски отбор, класирал се за Световно първенство за жени. След начален удар с 6-0 срещу Германия, Мароко победи Южна Корея и победителя в групата Колумбия, за да се класира на осминафиналите за сметка на втората в света Германия.

Но преодоляването на Франция, един от фаворитите на турнира, беше стъпка твърде далеч за отбора на Рейналд Педрос.

Франция следва да се изправи срещу Австралия, която е домакин на турнира заедно с Нова Зеландия.

Матилдите се класираха за четвъртфиналите, като победиха Дания с 2-0 в понеделник, като звездният нападател Сам Кер се завърна след контузия в прасеца, за да направи първото си участие на това Световно първенство.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР