Франция ще настигне Великобритания по брой ваксинирани срещу коронавируса до

...
Франция ще настигне Великобритания по брой ваксинирани срещу коронавируса до
Коментари Харесай

Макрон обеща да настигнат Великобритания в имунизацията до няколко седмици

Франция ще настигне Англия по брой имунизирани против ковид " до няколко седмици " . Това заяви президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление на фона на разногласието с Лондон за достъп до ваксини.

Френското държавно управление е подложено на критика поради мудната имунизационна акция, като единствено 11,45% от французите са получили една или две дози спрямо 43,9% от британците.
 Франция упрекна Англия в
Франция упрекна Англия в " изнудване " поради доставките на Коронавирус ваксини

" Не можете да играете по този метод "

Но Макрон съобщи пред вестник Le Journal du Dimanche (JDD), че Франция доста е ускорила имунизацията и изрази съмнение, че акцията в Обединеното кралство може да се изправи пред усложнения.

" До няколко седмици ние изцяло ще настигнем британците , които в това време от ден на ден разчитат на нас за имунизиране на популацията си ", разяснява Макрон.

Той евентуално има поради, че имунизацията на AstraZeneca е създавана във заводи в Европейски Съюз.
 Франция с нови строги ограничения в още департаменти, изключва нова национална обсада
Франция с нови строги ограничения в още департаменти, изключва нова национална обсада

Страната се бори с трета вълна

Общността заплаши да забрани на фармацевтичните компании да изнасят ваксини за Англия или други страни, до момента в който не изпълнят уговорките си към Европейски Съюз. Заплахата е отправена най-вече към британско-шведската компания AstraZeneca.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи в петък, че Англия, която се пробва да имунизира колкото се може повече британци с една доза, ще срещне проблеми с придобиването на втората доза, нужна за обезпечаване на цялостна отбрана.

В същото време лечебните заведения в Париж предизвестиха, че скоро ще би трябвало да избират кой човешки живот да спасят.
 Испания желае негативен PCR тест от идващите от Франция
Испания желае негативен PCR тест от идващите от Франция

Мярката ще влезе в действие във вторник

Вчера Франция записва 42 619 нови случая на ковид , което е надалеч от заложената в края на 2020 година от Макрон граница от 5000 случая на денонощие.

В писмо до JDD 41 лекари се оплакват, че наложените от държавното управление ограничения за ограничение на третата вълна " не са задоволителни " и ще е нужна обсада за 2 седмици.

Запитан дали възнамеряват по-строги ограничавания, Макрон отговори: " Нищо не е решено ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР