Франция ще мобилизира до 7000 войници, за да повиши сигурността

...
Франция ще мобилизира до 7000 войници, за да повиши сигурността
Коментари Харесай

Франция разполага 7000 войници след смъртоносно намушкване в училище от заподозрян ислямски радикал

Франция ще активизира до 7000 бойци, с цел да увеличи сигурността в страната, откакто преподавател беше смъртоносно намушкан с нож и други трима души бяха ранени при нахлуване в учебно заведение

От ДЖЕФРИ ШЕЙФЪР Associated Press и ANGELA CHARLTON Associated Press 14 октомври 2023 година, 3:40 AMФранция в подтекста на световното напрежение към войната Израел-Хамас.

Агентите за битка с тероризма проверяват намушкането, а обвиненият нападател и няколко други са в ареста, споделиха прокурорите. Заподозреният е бил под скорошно наблюдаване от разследващите служби за радикализация. Съдебните документи, прегледани от Асошиейтед прес, демонстрират, че той е от района Ингушетия в съветските Кавказки планини, който граничи с Чечня. Първоначално управляващите го идентифицираха като чеченец.

Френското държавно управление увеличи паниката за национална опасност и президентът Еманюел Макрон подреди до 7000 бойци да бъдат ситуирани до понеделник вечерта и до по-нататъшно уведомление за усилване на сигурността и бдителността във Франция, сподели неговият офис. Заплахата за „ незабавна офанзива “ разрешава на държавното управление краткотрайно да активизира армията за отбрана на публични места наред с други ограничения.

Точният претекст на нападателя остава неразбираем и той е Съобщава се, че отхвърля да приказва с проверяващите.

В учебното заведение в събота сутринта полицията стоеше на стража, когато дойдоха възрастни и деца. Заниманията бяха анулирани, само че учебното заведение още веднъж отвори порти за тези, които желаеха да се съберат или да потърсят поддръжка. Една майка сподели, че е пристигнала със 17-годишната си щерка в проява на непокорство против екстремизма и с цел да преодолее страха от връщане на място, където децата са били заключени часове след намушкването.

Друга майка пристигна да потърси насоки от съветници по какъв начин да поддържа двамата си сина, които станаха очевидци на нападението в учебния им двор.

„ Като възрастни съумяваме с компликации да създадем крачка обратно, само че за тях те са деца “, сподели Емили Ноге, пристигайки в учебното заведение със своите синове и сътрудник. „ Първоначално си мислеха, че това е упражнение, тъй че да държат нещата разграничени, да кажат, че сме минали от упражнение към нещо трагично, е доста мъчно за тях. “

''Винаги се връщат едни и същи моменти: учебният двор, столовете, с цел да се защитят, намушкванията, за какво. 'Защо ние? Защо Арас? Защо учителите? Те бяха положителни учители. Те бяха там, с цел да ни защитят “, сподели тя.

За мнозина във Франция нападението повтори убийството на различен преподавател, Самуел Пати, съвсем тъкмо три преди години покрай неговото учебно заведение в региона на Париж. Той беше обезглавен от радикализиран чеченец, по-късно погубен от полицията.

Заподозреният за тазседмичното нахлуване е бил под наблюдаване от лятото по съмнение за ислямска радикализация, френското разузнаване служби оповестиха за АП. Той беше арестуван в четвъртък за разпит въз основа на следенето на телефонните му диалози през последните дни, само че следователите не откриха никакви признаци, че е подготвял нахлуване, сподели вътрешният министър Джералд Дарманин.

Френското разузнаване допуска връзка сред войната в Близкия изток и решението на обвинения да нападна, сподели министърът. Той сподели, че управляващите са задържали 12 души наоколо до учебни заведения или места за поклонение след офанзивата на Хамас против Израел, някои от които са били въоръжени и са се готвели да работят. Тази седмица Франция ускори ограниченията за сигурност в стотици еврейски обекти в страната.

Прокурорът сподели, че хипотетичният нападател е бил някогашен студент там и неведнъж е крещял „ Аллах акбар, ” или „ Бог е популярен ” по време на офанзивата. Прокурорите обмислят обвинявания в обвързвано с тероризъм ликвидиране и опит за ликвидиране против обвинения.

Мъртвият учител е Доминик Бернар, преподавател по френски език в учебно заведение Gambetta-Carnot, в който се записват възпитаници на възраст 11-18 години. Друг преподавател и охранител са в сериозно положение с рани от намушкването, заяви полицията. Прокурорът за битка с тероризма сподели, че е ранен и чистач.

Обявявайки, че учебното заведение ще отвори още веднъж в събота, Макрон прикани хората на Франция да „ останат единни “.

„ Изборът беше изработен да не се поддаваме на терора “, сподели той. „ Не би трябвало да разрешаваме на нищо да ни разделя и би трябвало да помним, че учебните заведения и предаването на познания са в основата на тази битка против незнанието. “

___ < /p>

Чарлтън заяви от Париж. Журналистите от Асошиейтед прес Никола Гарига в Арас, Франция, Никола Во Монтани в Лион, Франция, Джон Лестър в Париж и Елиз Мортън в Лондон способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР