Франция ще изтегли войските си, ако Мали се движи в

...
Франция ще изтегли войските си, ако Мали се движи в
Коментари Харесай

Макрон заплаши да изтегли френските военни от Мали

Франция ще изтегли войските си, в случай че Мали се движи в посока към коренен ислямизъм, заплаши френският президент Еманюел Макрон. в изявление за в. " Журнал дю диманш ", представено от Франс прес.

В Мали беше осъществен втори държавен прелом в границите на девет месеца. Франция има към 5100 военни, участващи в интервенция " Бархан ", които поддържат управляващите на африканската страна, изправена от 2012 година пред усилване на джихадизма в северните, а по-късно и в централните региони.

Париж порица във вторник като " недопустим държавен прелом " ареста на президента Ба Ндао и премиера Моктар Уан, по решение на водача полк. Асими Гоита. Макрон разкри, че е предизвестил малийския президент Ба Ндау, че в Мали не може да има коренен ислямизъм, до момента в който в страната има френски бойци. " Днес в Мали има сходно прелъщение. Но в случай че нещата се движат в тази посока, аз ще се изтегля ", предизвести френският президент в оповестено през днешния ден изявление.

Макрон добави, че е предал на водачите на страните от Западна Африка посланието, че " няма да продължи да поддържа страна, където няма демократична легитимност или преход ". Той подсети, че още преди три години е декларирал, че Париж би трябвало да мисли за евакуиране на своите сили, само че е останал по искане на страните и тъй като е мислел, че изтеглянето ще докара до дестабилизация. Френският президент предизвести, че политиката за развиване в Африка не би трябвало да се провали.

В противоположен случай " ние също ще платим скъпо, изключително в миграционен проект ". Макрон прикани за огромни вложения в оправянето с пандемията, с " еквивалента на един проект " Маршал ", съобщи Българска телеграфна агенция. Международната общественост би трябвало да опрости част от задълженията, " с цел да помогне на африканците да изградят бъдещето си ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР