Франция се готви за нова лятна суша и може да

...
Франция се готви за нова лятна суша и може да
Коментари Харесай

Франция с план за ограничения в потреблението на вода, чака тежка суша

Франция се готви за нова лятна суша и може да вкара строги ограничаващи ограничения при потреблението на вода от март. Френският министър на околната среда Кристоф Бешу сподели пред Франс инфо, че комисия за попречване на сушата ще бъде свикана в четвъртък. След това ще има среща на всички префекти на националните области през идния понеделник.

„ Тази зима е най-сухата от 1959 година насам “, напомни министърът, в отговор на въпроси на медията в сряда. Той сподели, че Франция е в паника за суша. За 31 дни в страната не е паднал нито един забележителен дъжд, само че от 22 февруари тук-там се чакат превалявания. На среща с префектите се чака " да се прегледа и казусът в отвъдморските територии, където има такава заплаха ", сподели Бешу. Той удостовери, че от понеделник може да бъдат оповестени строги ограничаващи ограничения при потреблението на вода, които да влязат в действие от март.

Във връзка с тази вероятност министърът прикани в този момент " да бъдат положени старания за икономисване на вода. Към днешна дата към този момент има ограничавания на територията на осем департамента на страната. В четири департамента се прави ексклузивен надзор на потреблението на вода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР