Франция регистрира рекорден ръст на новите случаи за пореден ден.

...
Франция регистрира рекорден ръст на новите случаи за пореден ден.
Коментари Харесай

Франция пред шеста вълна, заразените за денонощие са над 200 000 |

Франция записва рекорден растеж на новите случаи за следващ ден. За денонощие са регистрирани 217 000 новозаразени, най-голям брой за Стария континент, заяви Асошиайтед Прес.

Ограничителните ограничения в страната бяха анулирани преди две седмици, което предизвика стремителен рът на случаите. Много експерти са безапелационни, че става въпрос за шеста вълна на ковид, други са на мнение, че това е нов пик на петата.

Не единствено във Франция, в страни от Европа и света, има нарастване на случаите на болни с разновидността Омикрон - BA 2. Страната беше с едни от най-строгите Коронавирус ограничения през цялата пандемия. СЗО предизвести, че ранното отпадане на всички ограничавания може да бъде доста рисково. В Австрия маските се връщат поради растеж на инфектираните. 

На този стадий във Франция не се разисква връщане на ограниченията или маските. Правителството чака пикът на шестата вълна през средата на април. Именно тогава е първият тур на президентските избори. Властите взеха решение да позволяват до урните и хора с COVID-19.

Все още не се следи претоварване на лечебните заведения в страната. Налице обаче е забележителен растеж на признатите в интензивните отделения. Броят им е скочил с 12%. Голяма част от хората обаче прекарват болестта леко.

Вероятността от шеста вълна в Европа разяснява и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Българска национална телевизия. По думите му има първи проблясъци на нова вълна в някои от западноевропейските страни, само че огромна част от инфекциите са породени от въздушно-капкови инфекции, типични за интервала.

" Не ми се има вяра, че в края на пролетта, при започване на лятото, при повишение на температурите ще има някаква кой знае какъв брой мощна вълна. Дори появяването на грипа е доста показателна, тъй като той две години беше толкоз изтикан, толкоз сплескан, че изобщо не се прояви. Тук-там ние хващахме по един, двама. Сега хващаме по 150-200 позитивни за грип, което значи, че към този момент има място за него. До такава степен отстъпва COVID-ът, че съумяват да пробият и другите респираторни вируси ", съобщи епидемиологът,

В сряда, на брифинг на здравните управляващи у нас, беше разгласен След 1 април всички ограничения отпадат, само че носенето на маска, дистанцията и дезинфекцията остават мощно целесъобразни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР