Франция разстила червен килим за държавното посещение на британския крал

...
Франция разстила червен килим за държавното посещение на британския крал
Коментари Харесай

Версай се готви да заплени Чарлз Трети с кралска пищност и френска гастрономия

Франция разстила червен килим за държавното посещаване на английския крал Чарлз Трети в един от най-величествените и емблематични си монументи - Версайският замък , който чества своята 400-годишнина, оповестява АП.

Тридневното посещаване на крал Чарлз и кралица Камила в Париж и Бордо, което стартира в сряда, включва грандиозна вечеря във Версай в наличието на над 150 посетители в Огледалната зала.


 
 Версай Българска телеграфна агенция

Това се случва в миг, когато Версайският замък преди малко отвори за гости галерията, която наблюдава историята му - от неговото основаване като скромна ловна хижа през 1623 година до основните дипломатически събития от предишния век - в това число визитите на предшествениците на Чарлз.

От кабинета на френския президент Еманюел Макрон оповестиха, че вечерята в сряда повтаря държавното посещаване на кралица Елизабет Втора през 1972 година, когато тя е била посрещната в двореца от президента Жорж Помпиду. Според канцеларията на Макрон крал Чарлз е харесал концепцията да тръгне по стъпките на майка си .

Елизабет Втора е посещавала Версайския замък и през 1958 година и 10 години преди този момент, когато към момента не е кралица.
 
 Версай Българска телеграфна агенция

Обикновено изпълнена с безредна навалица от снимащи се туристи от целия свят, Огледалната зала ще бъде затворена за гости в сряда, с цел да се приготви за кралския прием. Все още не са предоставени детайлности за менюто, само че френското президентство съобщи, че то ще бъде опция да се показват културните и гастрономическите достижения на Франция .



Посещението на Чарлз Трети ще стане част от дългата история на двореца, започваща от крал Луи XIII, през Френската гражданска война и стигаща до съвременността, която е показана на приземния му етаж в новооткритата Галерия за историята на двореца.
 
 Версай Българска телеграфна агенция

Дворецът има 2300 стаи, ситуирани на повърхност от 63 154 кв. м.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР