Франция призова руския президент Владимир Путин да вземе решение по

...
Франция призова руския президент Владимир Путин да вземе решение по
Коментари Харесай

Въпросителните около нова среща Путин - Байдън остават

Франция прикани съветския президент Владимир Путин да вземе решение по предлагането за среща с американския му сътрудник Джо Бадън на среща на върха, препоръчана от Париж за да се успокои напрежението към Украйна.

Въпреки че от офиса на френския президент Еманюел Макрон в началото завиха, че Путин и Байдън са отворени към концепцията, върховен представител на американската администрация е декларирал за Агенция Франс Прес, че всичко е условно, защото би трябвало да се дефинират моментът и форматът на възможната среща.

„ Прибързано е да се приказва за съответни проекти за организирането на каквито и да е срещи на върха “, беше пък коментарът на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Ситуацията е доста рискова, а засегнатите страни вървят по тънка линия “, съобщи от своя страна неназован чиновник на френското президентство, представен от Агенция Франс Прес.

А на срещата на външните министри на Евросъюза в Брюксел украинският първи посланик Дмитро Кулеба изиска на Москва да бъдат наложени наказания незабавно, вместо да се чака допустима съветска инвазия. Върховният представител на блока по външната политика Жозеп Борел обаче отхвърли настояването с аргумента, че към момента не е настъпило времето за нови европейски наказания против Русия.

Междувременно украинските управляващи оповестиха, че са получили предизвестия, че хакери приготвят огромни хакерски атаки против държавни организации, банки и отбранителния бранш.

По-рано съветската Федерална работа за сигурност заяви за обстрел против съветска гранична база - изказване, което военните в Киев отхвърлиха и дефинираха като " подправени вести ".

Същевременно президентът на Русия Владимир Путин свика през днешния ден незабавно съвещание на Съвета за сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР