Франция предоставя противотанкови ракети Милан и 155-милиметрови самоходни артилерийски гаубици

...
Франция предоставя противотанкови ракети Милан и 155-милиметрови самоходни артилерийски гаубици
Коментари Харесай

Франция доставя на Украйна оръдия Сезар и противотанкови ракети Милан

Франция дава противотанкови ракети " Милан " и 155-милиметрови самоходни артилерийски гаубици " Цезар " на Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на изявление на френския президент Еманюел Макрон за в. " Уест Франс ".

Досега Франция се въздържаше да оповестява какъв вид въоръжения доставя на Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Париж единствено призна в средата на април, че са били дарени материали на стойност 100 милиона евро и разгласи тогава доставката на спомагателна военна техника, с цел да се помогне на Украйна да се опълчи на съветската инвазия.

" Доставяме съответните оборудвания, от " Милан " до " Сезар ", минавайки през няколко вида въоръжения ", съобщи Макрон в отговор на въпрос на френското издание. " Мисля, че би трябвало да продължим по този път. Но постоянно да имаме поради една алена линия, която е да не се превърнем в съизвършител в спора ", добави той.

Елисейският замък в отговор на питане на Франс прес не посочи какъв брой ракети " Милан " и установки " Сезар " са били изпратени ". Според осведомени източници ракетите към този момент са били дадени, а установките са в развой на изпращане и ще бъдат доставени в идните дни, както и хиляди снаряди.

Четиридесетина украински военни също така ще бъдат подготвени във Франция още от на следващия ден.

Френската войска разполага с 76 оръдия " Сезар ", които са с обхват от 40 километра. Те са изнасяни и за Саудитска Арабия, Дания, Индонезия, Мароко, Чехия и Тайланд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР