Франция предлага ЕС да смекчи правилата си за държавната помощ

...
Франция предлага ЕС да смекчи правилата си за държавната помощ
Коментари Харесай

Контра на САЩ: Франция предлага стратегия Произведено в Европа

Франция предлага Европейски Съюз да смекчи разпоредбите си за държавната помощ и финансирането за фирмите в отговор на предизвикалата голям брой разногласия стратегия за дотации, призната от Съединени американски щати, съобщи ДПА. 

Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да разиска проекта за деяние " Произведено в Европа " с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Париж по-късно през днешния ден, разгласи френското държавно управление.

Макрон желае опростяване на разпоредбите и процедурите на Европейски Съюз, най-много за значими начинания в общоевропейски интерес, като и за държавната помощ и нови финансови запаси за вложения. 

Американският президент Джо Байдън подписа през август така наречен Закон за понижаване на инфлацията, който пренасочва милиарди долари към " зелена " сила и вложения в обществена правдивост. 

Според Европейската комисия законът слага европейските компании в неподходящо състояние по отношение на американските им съперници. Европа се притеснява, че това може да докара до пренасяне на производства и загуба на работни места. Поради това от известно време Франция упорства за мощен общоевропейски отговор.

Френското държавно управление уточни, че чака предложенията на Европейска комисия по въпроса преди идната среща на върха на Европейски Съюз, която е планувана за началото на февруари. 

Част от тактиката " Произведено в Европа ", съгласно Макрон, ще бъде нов върховен фонд, който да обезпечи нужното финансиране за всички европейски страни, оповестява немският в. " Ханделсблат ".

Идеята планува да се употребяват средства от съществуващи европейски фондове, като средствата за възобновяване след коронавирус пандемията, които да бъдат пренасочени към плана.

Париж предлага и фискален инструмент, който би могъл да проправи пътя към общоевропейско кредитиране.

Целта на Франция е преструктуриране на промишлената политика на Европейски Съюз, с цел да бъде понижена зависимостта в основни браншове, добавя " Политико ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР