Франция огласи списък със санкции, които може да влязат в

...
Франция огласи списък със санкции, които може да влязат в
Коментари Харесай

Риболовният спор между Франция и Великобритания се задълбочава

Франция огласи лист със наказания, които може да влязат в действие от 2 ноември, в случай че не бъде реализиран задоволителен прогрес в провокирания от Брекзит спор за риболова сред нея и Англия.

Франция възнамерява да затегне граничния и санитарния надзор за стоките, идващи от Англия, няма да позволява английски риболовни плавателни съдове до избрани свои пристанищаи ще ускори инспекциите на камионите, пътуващи от и до Обединеното кралство. Това се споделя в взаимно официално съобщение на министерствата на морските и европейските въпроси на Франция.

Париж разгласи още, че работи и по втори кръг наказания, който може да засегне електроенергийните доставки за Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

Спорът сред Франция и Англия е към издаването на разрешителни за лов на риба в териториалните води от 6 до 12 морски благи от английското крайбрежие, както и във водите към остров Джърси, притежание на английската корона в Ламанша.

По-рано тази година напрежението към обстановката накара Франция и Англия да изпратят свои кораби към крайбрежията на Джърси.

Отговорът на Лондон

Англия реагираведнага и разгласи, че ще изиска незабавни уточнения от Франция по отношение на налагането на вероятни наказания поради риболова.

Лондон приготвя и дейности в отговор на френските ограничения, заяви английският министър по въпросите на Брезит Дейвид Фрост, представен от Ройтерс.

" Тъй като при нас не са постъпвали никакви публични уведомления от страна на френското държавно управление, ще желаяме незабавни уточнения за техните проекти. Ще обмислим какви са нужните по-нататъшни дейности в тoва отнешение “, написа Фрост в Туитър.

По-рано, помолен да разяснява обстановката, представителят на английския министър председател Борис Джонсън съобщи : " Важно е да се подчертае, че 98 % от разрешителните за лов на риба са издадени ".

" Продължаваме да работим с френското държавно управление по даването на още въз основа на доказателствата, които те показват. Както знаете, през последните седмици бяха издадени редица спомагателни разрешителни. Ще продължим разискванията си с тях по този въпрос ", добави той.

Втори кръг ограничавания

Париж обаче не стопира дотуки разгласи, че готви втори кръг на ограничавания.

Франция не изключва разновидността да преразгледа електроенергийните си доставки за Обединеното кралство " (за Нормандските острови), се добавя в изказването.

След седмици на договаряния английските управляващи издадоха още лицензи, с цел да ловят риба в английски води, само че това към момента съставлява единствено 50% от това, на което Франция " има право " след Брекзит, сподели представителят на френското държавно управление Габриел Атал в сряда.

Някои от оповестените наказания може да влязат в действие още при започване на другата седмица, в случай че не бъде реализиран задоволителен прогрес, сподели Атал. Той добави, че търпението на Париж се изчерпва.

Френският министър на европейските въпроси Клеман Бон съобщи настрана от това, на чуване в парламентая, че Париж може да ускори граничните инспекции за стоките от Англия, в случай че ситуацията с риболовните разрешителни не се усъвършенства.

" Нашата цел не е да постановяваме тези ограничения, а да получим разрешителните ", добави Бон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР