Франция обмисля да изпрати още оръдия Сезар на Украйна, която

...
Франция обмисля да изпрати още оръдия Сезар на Украйна, която
Коментари Харесай

Париж обмисля изпращането на още оръдия Сезар на Украйна

Франция обмисля да изпрати още оръдия " Сезар " на Украйна, която към този момент повече от седем месеца се пробва да отблъсне съветската войска от територията си, заяви през вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес.
" Работим по няколко претенции, с няколко страни от Европейския съюз, по-конкретно за нови оръдия " Сезар " ", сподели Макрон на конференция след първата среща на Европейската политическа общественост в Прага.
От началото на спора Франция е доставила на Украйна 18 монтиращи се върху камион 155-милиметрови оръдия " Сезар " с обхват до 40 км, а също противотанкови и противовъздушни ракети, бронетранспортьори, гориво, самостоятелно съоръжение и към 15 броя 155-милиметрови самоходни гаубици ТРФ1.
Сега Париж обмисля да достави на Киев още 6 до12 оръдия " Сезар " от поръчка, предопределена за Дания, заяви за Агенция Франс Прес осведомен източник. Франция изследва също опцията да достави на Киев 20 бронирани машини " Бастион ".
Двадесет и седемте страни от Европейски Съюз ще обсъдят тези тематики през днешния ден на неофициална среща на върха на Европейски Съюз в Прага, сподели френският президент и добави, че ще заяви повече детайлности на конференция след срещата.
" Ще продължим да подкрепяме Украйна от финансова, филантропична и военна позиция ", съобщи Макрон. " Тази помощ ще продължи да се показва в даване на съоръжение и образование, съгласно линията, която поддържаме от няколко месеца ", означи той.
" Продължаваме да напредваме въз основа на отправените претенции и да се координираме доста тясно с членовете на Европейски Съюз, както и със страни, които не са част от съюза ", добави той, имайки поради Англия.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР