Франция няма да позволи на Владимир Путин „да му се

...
Франция няма да позволи на Владимир Путин „да му се
Коментари Харесай

Макрон към Путин: Няма да ти се размине

Франция няма да разреши на Владимир Путин „ да му се размине”. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление за един от семичниците в страната.

„ С Владимир Путин имаме огромни разлики за Украйна. Имам това поради. Франция няма да разреши на него да му се размине за каквото и да е било”, съобщи Макрон, евентуално визирайки спора в Източна Украйна и съветското преодоляване на полуостров Крим.

ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО: Срещата сред Макрон и Путин на срещата на Г20 в Хамбург преди по-малко от 2 месеца

Макрон - демократичният Тръмп

След Макрон: Ще потекат ли френските пари към България

Макрон добави, че приказва с всички свои колеги-лидери „ доста непосредствено и доста откровено”, като включително включи и турският президент Реджеп Ердоган, който също като Путин е в доста влошени връзки с Европейския съюз.

"Аз съм този, който би трябвало да беседва с Ердоган на всеки 10 дни”, съобщи Макрон, без да дава спомагателни детайлности какво има поради.

Сложни дни евентуално предстоят за самия 39-годишен френски президент. Той зае поста през май и единствено за няколко месеца рейтинга му утвърждение измежду обществото се срина фрапантно.

Днес неговият кабинет би трябвало да показа проект за промени в трудовия кодекс на страната. Още като стопански министър при предходния президент Франсоа Оланд Макрон защитаваше концепцията заетостта в страната да бъде подтиквана, като на бизнесмените се разреши по-лесно да уволняват и наемат служащи.
 Съвместната конференция на българския президент Румен Радев и френския му сътрудник Еманюел Макрон Съвместната конференция на българския президент Румен Радев и френския му сътрудник Еманюел Макрон
Франция има трайна безработица към 10%, като съгласно политици като Макрон това значително се дължи на регулациите в интерес на служащите, които попречват развиването на бизнеса.

Миналогодишния опит на Оланд за сходни трудови промени беше посрещнат с всеобщо неодобрение, митинги и основаване на обществени придвижвания.

Макрон също е изправен пред митинги на някои от синдикатите, запланувани за идващите седмици. Първата огромна стачка ще бъде на 12 септември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР