Франция намалява цените на десетки хранителни продукти и стоки от

...
Франция намалява цените на десетки хранителни продукти и стоки от
Коментари Харесай

Франция намалява цените на храните

Франция понижава цените на десетки хранителни артикули и артикули от първа нужда. С обещанието се ангажира персонално френският министър на стопанската система Брюно льо Мер.

Спад на цените ще има за разнообразни типове паста и макарони, олио, зърнени артикули, птиче месо, храна за домашни животни. Основанието за пониженията е, че суровините за тези артикули поевтиняха доста и то от няколко месеца, разяснява френският министър на стопанската система. 

Тези, които излизат от орънжериите, са доста скъпи, облакват се купувачите

Производители даже дават обещание, че може да има нов спад през есента, в случай че реколтата и цените на суровините се задържат на настоящето равнище.

Невъзможно за момента е намаляването на цените на свинско и говеждо месо, както и на млечни артикули, защото производството им продължава да нараства. 

Българите към този момент заплащат цени сравними с тези в най-скъпите градове в Европа

Лидерите на пазара измежду производителите на хранителни артикули, някои от тях познати в целия свят, като Нестле, Кока-кола или Лореал, сe ангажираха да преразгледат договорите си с огромните вериги за цялата 2023 година

Едни от тях избират да смъкват непосредствено цените, други пък – да удължават промоциите. И в двата случая обаче потребителят ще заплаща на касата по-малко, в сравнение с в този момент.

Сравняваме цените на яйцата и млякото

Какво ще се случи, в случай че производителите на спазят обещанията си?

Ще има наказания. Министерството на стопанската система ще разгласява лист с фирмите, които не са свалили цените, а са се заели да го създадат. Това няма да е добре за техния публичен имидж. 

Ето и опита на bTV

Друга допустима глоба е данъчни такси за тези, които дават обещание, само че смъкват цените.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР