Франция има план за излизане от карантината на 11 май.

...
Франция има план за излизане от карантината на 11 май.
Коментари Харесай

Франция планира да прави до 700 000 теста за коронавирус от 11 май

Франция има проект за излизане от карантината на 11 май. Но той ще бъде преведен в деяние, в случай че няма утежняване на индикаторите с броя на заболелите.
Към свободата: Франция с проект за излизане от карантината след 11 май Съществува и въпросът дали няма да се наложи нова карантина още през юни
В момента предвижданията на научноизследователския институт „ Пастьор “ са, че към 11 май може да има сред 1000 и 3000 нови случая дневно. Ако се приближи или надмине горната граница, карантината остава и след тази дата.
Снимка: btvnovinite.bg
Ако в деяние е положителният сюжет, на 11 май на учебно заведение потеглят най-малките, възпитаниците на колежите и лицеите ще почакат най-малко до юни, тъй като се оказва от резултатите на проучване преди страната да влезе в карантина, че равнището на болестта в началните учебни заведения е надалеч по-ниско от това измежду младежите в колежите.

Освен това огромните възпитаници могат да стоят у дома и да учат онлайн, до момента в който родителите на по-малките би трябвало да се върната на работа, изключително в условия на тежка криза и очакване за спад на Брутният вътрешен продукт с 9%.

Вторият доста огромен проблем, който остава са маските. Едва от началото на тази седмица стартират да се продават в аптеките маски за елементарни жители, незаразени от вируса. Проблемът датира от 2012 година, когато поради бюджетни съкращения са жертвани запасите от маски.

Друг проблем са тестванията за COVID-19. Правителството подсигурява, че към 11 май Франция ще може да прави 700 000 теста за седмица, с цел да могат да бъдат тествани всички със признаци и техните контакти.
Снимка: btvnovinite.bg
Планът планува всички обитаеми места ще разполагат с екипи, които да изолират заболелите с ковид. Това ще става в домашни условия, а в случай че е невероятно, страната ще предлага хотели разполагаем на инфектираните за 14 дни.
Футболът във Франция се завръща с два финала? В една от най-засегнатите от ковид страни обмислят да възобновят мачовете през юни
Дори да се анулират ограниченията на 11 май, кината, театрите и огромните музеи остават затворени. Ресторантите и бистрата ще чакат решение в края на май.

Футболният шампионат, както и всички групови спортове ще чакат месец септември.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 399 0 58 222 Света 3 138 785 2 277 218 009 956 057 Заразени* Нови Починали България 1 399 0 58 Света 3 138 785 2 277 218 009
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР