Франция и Холандия се противопоставят срещу плановете на Европейския съюз

...
Франция и Холандия се противопоставят срещу плановете на Европейския съюз
Коментари Харесай

Франция против започването на преговори с Македония и Албания за влизане в ЕС

Франция и Холандия се опълчват против проектите на Европейския съюз да стартира договаряния за участие с Албания и Македония поради опасенията, че решението би могло в допълнение да ускори настроенията срещу имиграцията в Общността. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на дипломати от Европейски Съюз.

С необятна поддръжка за договарянията за участие от други държавни управления в Европейски Съюз и Европейската комисия, Албания и Македония се надяват Европа да се съгласи да придвижи процедурата на среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург на следващия ден, което да бъде подкрепено на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък.

След като Македония и Гърция позволиха траялия десетилетия спор за името на Бившата югославска република, който блокираше процеса по присъединението, започване на договаряния би белязало най-ясната стъпка до момента в опитите на Общността да възобнови разширението си към шестте страни от Западните Балкани след години на занемаряване на района.

Ала френският президент Еманюел Макрон съобщи пред Европейския парламент през април, че не би могъл да поддържа така наречен разширение, без първо да се предприеме по-сериозна вътрешна промяна на Общността, а дипломатите акцентират, че френската позиция не се е трансформирала.

Други дипломати настояват, че паниките към мигрантите са в основата.

" Очакват се промени преди да можем да стартираме договаряния, тъй като имаме високи условия ", разяснява френски дипломатически източник.

Франция и Холандия изпратиха на други държавни управления от Европейски Съюз отчет, в който се акцентира, че неналичието на правосъдни промени, ендемичната корупция и проведената престъпност са аргументи Албания и Македония да не са подготвени за договаряния за участие в Европейски Съюз, прецизират дипломати.

" Според тях изискванията за започване на договарянията не са налице ", отбелязва посланик от Европейски Съюз.

Двама други европейски дипломати и двама европейски представители обявиха, че по-сериозното безпокойство на Макрон е, че започването на договаряния за участие с Албания и Македония ще се трансформира в " маша " в ръцете на крайнодесни политици, които получават поддръжка с популистки обещания да спрат миграцията.

" Макрон счита, че това отваря фланг за политическото дясно поради репутацията на проведената престъпност в Албания ", уточни един от формалните представители на Европейски Съюз, допълвайки: " Те не желаят да го отварят преди европейските избори през идната година ", имайки поради изборите за Европейски парламент през май следващата година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР