Франция и Германия ще имат проблеми при ръководенето на ЕС

...
Франция и Германия ще имат проблеми при ръководенето на ЕС
Коментари Харесай

В Брюксел очакват френско-германската ос да се запъне без британците

Франция и Германия ще имат проблеми при ръководенето на Европейски Съюз без английската " сила ", която оказа помощ на Париж и Берлин да работят дружно.

Това предизвести заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по конкуренцията и дигитализацията Маргрете Вестагер, представена от " Политико ".
 Финалният акт: Съветът на Европейски Съюз утвърди Брекзит
Финалният акт: Съветът на Европейски Съюз утвърди Брекзит

Споразумението влиза в действие с излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 януари 2020 година в среднощ

" Едно от нещата, които ще ни липсват, несъмнено, е силата . Защото ние имаме френско-германска ос, само че част от силата, която оказва помощ на тази ос да работи, идва, идваше от Англия ", отговори Вестагер на въпрос дали ще й липсва Англия.

Вестагер добави, че други страни членки, " може би изменящи се обединения от страни членки ", ще би трябвало да запълнят тази празнота.

" Мисля, че ще забележим нова динамичност в съюза , само че ще отнеме време преди изцяло да се възстановим ", сподели още еврокомисарят.
 Шотландският парламент няма да смъкна знамето на Европейски Съюз след Брекзит
Шотландският парламент няма да смъкна знамето на Европейски Съюз след Брекзит

Но 63 против 54 депутати в шотландския парламент отхвърлиха решението след плевел спор

Вестагер участва на гласуването за Брекзит в европарламента в сряда, когато разяснява, че " в действителност е прочувствено, тъй като виждаш, че е действително ".

Еврокомисарят означи, че ще й липсва възприятието за комизъм на британците , който съгласно нея е сходен на датчаните.

" Бях доста близка с (бившия английски еврокомисар) Джонатан Хил, седях до (наследника на Хил) Джулиан Кинг, когато беше комисар тук, липсват ми, тъй като те идват с английската просвета ", разясни тя.

Маргрете Вестагер описа по какъв начин е имала проблеми да поддържа връзка на британски език при започване на първия й мандат и когато попитала Хил дали е намерил за изтощително по какъв начин другите еврокомисари употребяват езика му, британецът дал отговор: " Разбира се, че не, такава почтен е за мен, че вие всички се пробвате ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР