Франция гласува на първи тур на президентски избори. Фаворити във

...
Франция гласува на първи тур на президентски избори. Фаворити във
Коментари Харесай

Франция избира президент

Франция гласоподава на първи тур на президентски избори. Фаворити във вота са борещият се за втори мандат президент Еманюел Макрон и водачът на партия „ Национален сбор” Марин Льо Пен.
Освен в случай че някой различен от 12-те претенденти не сервира изненада, се чака вторият тур да бъде повтаряне на дуела от 2017 година сред тях двамата.
Тази година предизборна акция за президентските избори съвсем нямаше, защото рецесията с войната в Украйна и ковид концентрираха вниманието и на французите, и на Макрон. Той се включи в акцията 2-3 седмици преди вота. Според доста анализатори това може да докара изненади във вота, както и до ниска изборна интензивност.
Преднината му пред Льо Пен се топи и към този момент не е толкоз невероятна победа на крайнодясната кандидатка, което би бил безспорен казус в Петата република, написа Франс прес.
Традиционно умерените партии от левицата и десницата във Франция образуват обединен фронт против крайнодесни претенденти, имащи късмет да завоюват избори за висши държавнически постове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР