Франция е в ден на размисъл пред балотажа на парламентарните

...
Франция е в ден на размисъл пред балотажа на парламентарните
Коментари Харесай

Ден на размисъл във Франция преди балотажа на парламентарните избори


Франция е в ден на размисъл пред балотажа на парламентарните избори. Първият тур предходната неделя приключи с съвсем еднакъв резултат за обединението на президента Макрон и новото обединяване на левицата.

1148 претенденти останаха за балотажа на френските парламентарни избори на следващия ден. Най-многобройни са тези от президентската коалиция "Заедно! ", следват ги претендентите на Новото национално обществено и екологично придвижване.

Двете сили ще се изправят на 270 дуела, а в седем изборни региона се оформиха "триъгълници " с претенденти и от крайната десница.

Лидерът на левите Жан-Люк Меланшон, който не е претендент за народен представител, само че с очевидни упоритости за министър председател, пропагандира до последния час на акцията за готовност против болшинството.

От своя страна президентът Макрон се концентрира върху интернационалната роля на Франция, като посети страдащата от войната Украйна.

Президентската коалиция обаче е наясно, че има нежни шансове за цялостно болшинство в бъдещия парламент.

Според последните изследвания към 53% от французите се надяват на победа на досегашното болшинство, а 46% желаят да завоюва левицата.

Ключът към резултата е изборната интензивност, която беше рекордно ниска на първия тур, само че наподобява ще бъде такава и на следващия ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР