Франция е предоставила убежище на около 56 000 души през

...
Франция е предоставила убежище на около 56 000 души през
Коментари Харесай

Над половин милион мигранти получили убежище във Франция

Франция е предоставила леговище на към 56 000 души през 2022 година, като общият им брой доближи над половин милион  . Това е алегоричен брой, защото държавното управление би желало да реформира имиграционните закони на страната и да се редуцира времето, належащо за разглеждане на молба за леговище, оповестява RFI.

В своя годишен отчет Ofpra, френската работа за леговище, заяви в понеделник, че 56 276 души са получили протекция от Франция като търсещи леговище през 2022 година , с което общият брой на публично приетите лица, търсещи леговище, доближи 547 102.

Начело в листата на страните по генезис е Афганистан със 17 103 първи молби.

Молбите за леговище са се нараснали с 37 % сред 2021 година и 2022 година, откакто талибаните поеха властта през лятото на 2021 година

Около 131 000 души са подали молби за леговище през 2022 година, което е почти равнището преди пандемията от Covid, регистрира генералният шеф на Ofpra Жулиен Буше.
 Макрон отслабен от безредиците във Франция
Макрон отслабен от безредиците във Франция

Шестдневни вълнения във Франция окуражиха крайнодесните противници на френският водач.

Припомняме, че провокира шестдневни вълнения във Франция. 

Стотици бяха задържани. 

Френският президент Еманюел Макрон се сблъска с тежки провокации в ръководството на фона на възходящото напрежение в страната. Кризата окуражи крайнодесните противници на френският водач.

Повече от 50 000 души направиха дарения в онлайн фонд за набиране на средства за фамилията на служителя на реда, който простреля 17-годишният Нахел, възхвалявайки го като човек, който " си е приключил работата и заплаща висока цена за това ". Кампанията бързо изпревари тази, основана за фамилията на мъртвия младеж, която получи 189 000 евро.

Инциативата е работа на крайнодесния медиен коментатор Жан Месиха. Кампанията бързо събра повече от 1 милиона евро от десетки хиляди хора, което шокира мнозина и провокира апели от антирасистки групи и леви политици за затварянето му. Правителството се притеснява, че това подклажда напрежение.
 Ердоган упреква ислямофобията за размириците във Франция
Ердоган упреква ислямофобията за размириците във Франция

17-годишният Нахел М. - френски жител от алжирски генезис - беше убит от служител на реда

Турският президент Реджеп Ердоган разяснява обстановката, като упрекна за размириците ислямофобията и колониализма. 

Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай предизвестяват своите жители да бъдат деликатни при визитите си в страната. Германският канцлер Олаф Шолц показва загрижеността си за обстановката и се надява, че Макрон ще успее да я усъвършенства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР