Франция е на Световното първенство, на който се изправят срещу

...
Франция е на Световното първенство, на който се изправят срещу
Коментари Харесай

Как се готви Франция за финала на Световното първенство?


Франция е на Световното състезание, на който се изправят против Аржентина. Не са доста обаче французите, които могат да гледат мача онлайн в Катар.

През последните дни най-евтиният билет от Париж до Катар е към 1600 евро в едната посока. Най-евтиният билет за стадиона за чужденци пък е 638 евро.

Френската федерация беше запазила в началото 3000 билета и добави още 3000 след класирането за финала, т.е. през днешния ден на стадиона ще има към 6000 последователи на френския тим. За съпоставяне – почитателите на аржентинците ще бъдат най-малко 30 000.

Президентът Еманюел Макрон от през вчерашния ден е в Доха. Освен брачната половинка му, в самолета с него пътуваха и доста звезди на френския спорт. Сред тях обаче не е носителят на Златната топка Карим Бензема.

Огромен брой от французите ще гледат мача от Франция в питейните заведения с големи екрани. Още от петък резервации там са невъзможни, всичко е заето. Освен барманите, през днешния ден на съществени облаги се надяват и разносвачите на храна по домовете. Сигурно е, че в случай че Франция завоюва, ще има и огромни бакшиши.

Преди началото на Световното социологическите изследвания демонстрираха, че 54% от французите имаха намерение да бойкотират шампионата като митинг против неспазването на човешките права в Катар. След изминатия път от френският тим обаче 20 % са трансформирали позицията си и намерено ще гледат финала. Не е ясно какъв е процентът на тези, които ще гледат финала, без да го декларират обществено.

14 000 служители на реда и жандармеристи са мобилизирани за през днешния ден вечерта. Вчера – за, бяха мобилизирани 13 000. Целта на френската полиция не е да забрани празненствата по улиците, в случай че Франция завоюва, а да подсигурява сигурност на хората, които биха желали да честват на открито.

Най-голямата заплаха през днешния ден е вероятно вклиняване измежду почитателите на последователи на крайната десница и на крайната левица, както и на „ черни качулки “, чиято единствена цел е конфликти с полицията и няма нищо общо с футбола. Точно това ще е и най-голямото тестване към мача тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР