Франция е на крачка от втори пореден финал на световни

...
Франция е на крачка от втори пореден финал на световни
Коментари Харесай

Гризман е смесица между Зидан и Платини, твърди световен шампион

Франция е на крачка от втори следващ край на международни шампионати, като в сряда излиза против Мароко във втория полуфинал от програмата в Катар. С огромен принос за триумфите на “петлите ” до момента е Антоан Гризман, който на тези финали работи в ролята на халф и към този момент има три асистенции. Като чудесно дефинира представянето му някогашния нападател на французите Кристоф Дюгари, който беше част от състава, който подвигна купата на домакинския Мондиал през 1998 година.
36  Франция - Полша, 3:1, 1/8-финал на Мондиал 2022
“Гризман играе извънредно от началото на шампионата - разяснява Дюгари пред RMC Sport. - Неговият жанр доста припомня на този на Зинедин Зидан. Подава тъкмо и измъква тима си в сложни обстановки. Уверен съм, че без него този тим щеше да наподобява по друг метод ”.

“В Катар отборът ни постоянно не влиза в ритъма на играта и му липсва интензитет. Но когато Антоан стартира да играе по-често с топката, този темп се появява. За мен той е нещо приблизително сред Зизу и Мишел Платини. Платини имаше отличен взор върху играта и преди останалите познаваше какво ще се случи. Гризман разполага със същото, а и сподели мощ на духа. В момента той е доста спокоен. Антоан стана по-зрял футболист ”, добави Дюгари.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР