Франция бе залята от поредна вълна от протести. Противниците на

...
Франция бе залята от поредна вълна от протести. Противниците на
Коментари Харесай

1,5 млн. протестират във Франция, атакувана е Централната банка

Франция бе залята от поредна вълна от митинги. Противниците на пенсионната промяна проведоха общонационални демонстрации и стачки за 12-и ден от началото на годината в цяла страна.

Според данни на синдиката Обща конфедерация на труда в тях са взели участие над 1,5 милиона души. Френското вътрешно министерство твърди, че в акциите и митингите са взели участие 380 000 души, съобщи Франс прес.

Французите стачкуват всеобщо против пенсионната промяна и повдигането на годините за пенсия от 62 на 64 година

Според префектурата в столицата протестиращите там са били едвам 42 000. Синдикатът Обща конфедерация на труда споделя, че в столицата стачкуващите са били над 400 000.

На редица места, включително и Париж в региона на постройката на Централната банка на площад „ Бастилия “ избухнаха конфликти и силите на реда трябваше да се намесят.

Протестиращите се пробваха да нахлуят в постройката на банката, само че не съумяха. Преди това стачкуващи нахлуха в централата на стилния колос „ Луи Вюитон “ в региона на „ Шан-з-Елизе “.

Към този миг се оповестява за 36 арестувани в, само че нормално данните за арестите в столицата и страната по време на митингите излизат едвам на сутринта на идващия ден.

Общонационалният ден на митинги и стачки предшества съвещанието на френския Конституционен съвет, който на следващия ден се произнася по въпроса за пенсионната промяна.

Днес се чака Конституционния съвет във Франция да се произнесе по законността на прокарването на пенсионната промяната през Народното събрание – не с финално гласоподаване, а с избор на съмнение към държавното управление.

Ако съветът реши в интерес на ръководещите, президентът Еманюел Макрон ще подпише измененията и те ще влязат в действие.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР