Франс прес съобщи, че холандците изглежда отхвърлят на организирания едновременно

...
Франс прес съобщи, че холандците изглежда отхвърлят на организирания едновременно
Коментари Харесай

Победа на националистите на местни избори в Холандия

Франс прес заяви, че холандците наподобява отхвърлят на проведения по едно и също време с локалните избори съвещателен референдум разширението на пълномощията на разследващите служби да наблюдават интернет трафика.

Партията на свободата (ПС) на Герт Вилдерс за пръв път е определена в 30 общински съвета, сочат оповестени предварителни резултати, представени от ДПА. Досега ПС беше показана единствено в два съвета. Като цяло обаче представянето й е под упованията - тя не можа да повтори резултата си от миналогодишните национални избори.

"Главната цел - разширение на наличието в общинските препоръки - е реализирана ", съобщи Вилдерс.

В цялата страна във всеки втори изборен регион крайнодесните партии са най-силните. В Амстердам партия "Форум за народна власт ", която е ръководена от ултрадесния академик Тиери Боде, печели задоволително гласове за две места в общинския съвет.

В Ротердам дясната популистка партия "Ротердам, кадърен за живеене " остава първа политическа мощ.

От партиите в сегашната ръководеща коалиция в Холандия единствено дясноцентристката демократична групировка Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте съумява да реализира леко нарастване на позициите си.

В по-големите градове добре се е показала партия "Зелени леви ", в Амстердам тя е първа по резултат.

На творби по едно и също време с локалните избори съвещателен референдум холандците наподобява отхвърлят усилването на пълномощията на разследващите служби за следене на интернет трафика. Разликата сред двата лагера обаче е доста дребна и изходът от конкуренцията към момента не е явен, съобщи Франс прес.

При преброени към 94 % от подадените бюлетини 48,7 % от гласоподавателите са срещу плана, а 47,3 % го поддържат. 4 % са пуснали празни бюлетини. Все още обаче не са ясни окончателните данни в някои градове като Амстердам.

Официалните резултати се чакат на 29 март. Премиерът Марк Рюте изрази подготвеност да преразгледа закона за службите, в случай че бъде отритнат на референдума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР