Франкфуртското летище ще набира наземен персонал в България, Гърция и

...
Франкфуртското летище ще набира наземен персонал в България, Гърция и
Коментари Харесай

Летище „Франкфурт“ търси българи за работа

Франкфуртското летище ще набира наземен личен състав в България, Гърция и Хърватия, с цел да навакса големите неналичия от работна ръка. Това заяви ръководителят на борда на шефовете на „ Фрапорт “ Михаел Мюлер. В момента всяко десето от общо 20 000 работни места на летището остава незаето, макар че летището може да се похвали с поредност сполучливи години и повишаване на оборота и облагата. Пътниците, минаващи през летището, също са се нараснали с 6% единствено за една година.

Преди най-натоварения откъм пътувания летен сезон „ Фрапорт “ ще се обърне към тържищата на труда в трите членки на Европейски Съюз в югоизточна Европа – България, Гърция и Хърватия, за незабавно назначение на фрагменти. Не се търси единствено дипломиран личен състав, а и най-обикновени служащи, за които не е необходим професионален опит. Например товарачи на багаж. Единственото условие ще са базисни знания по британски или немски. За 2018 година незабавно се търсят 100 души, през 2019 местата ще са повече. При най-простата трудова активност на летището годишната заплата е сред 25 000 и 30 000 евро преди налози, което е доста над минималното възнаграждение. Това значи, че месечно един служащ на летището взима минимум 2000 евро бруто.

Истината е, че Франкфурт е доста безценен град и с такава заплата мъчно се живее там, изключително поради високите наеми. Но „ Фрапорт “ възнамерява да предлага на служащите от чужбина преференциални откъм наем квартири покрай летището. В бъдеще компанията даже ще построи ведомствени жилищни здания.

„ Не се интересуваме от краткотрайни сезонни служащи. Целта ни е да наемем и обучим хора, които ще работят за нас дълготрайно “, декларира още Мюлер. Това значи, че хорататрябва да се реалокират в Германия със фамилиите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР