Фотоволтаичната енергия се нарежда сред водещите технологии в областта на

...
Фотоволтаичната енергия се нарежда сред водещите технологии в областта на
Коментари Харесай

Зелената революция в България: Проектът Уинслоу солар МТ на път за трансформиране на енергийния пейзаж

Фотоволтаичната сила се подрежда измежду водещите технологии в региона на възобновимите енергийни източници и играе основна роля в прехода към по-чиста и устойчива енергийна система. Темата за зелената сила е настояща при съвсем всички корпоративни планове за електро-инсталации в България. Това се дължи на обстоятелството, че по-голямата част от употребяваните артикули и peшeния цeлят oптимизaция нa eнepгийния paзxoд, зaщитa нa пpиpoдaтa и щaдящo oтнoшeниe ĸъм pecypcитe.

Със засиления интерес и амбициозните цели на Европейската комисия за по-широко потребление на зелена сила, голям брой компании и предприятия насочват своите старания към създаване и потребление на чисти енергийни източници.

Такава е и българската компания " Тракия МТ солар " ООД, която взаимно със своите сътрудници и експертен екип, основава упорит план за създаване и опериране на фотоволтаична електрическа централа - " Уинслоу солар МТ " . Проектът е ситуиран в Малко Търново и съставлява освен инвестиция във възобновимата сила, само че и стъпка напред към постигането на национални и интернационалните цели за запазване на околната среда. " Уинслоу солар МТ " ще бъде с обща конфигурирана мощ 44,63 kWp и номинална мощ от 36 MW и ще се разположи на повърхност от над 229 000 квадратни метра. Тя ще се състои от общо 79 704 броя фотоволтаични модули с мощ 560 Wp . Впечатляващ обсег, който акцентира сериозния ангажимент на компанията за развиване в района.

Управителят на сдружението, господин Яник Мекушин, е умел експерт с богат опит в създаването на планове за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници главно в Североизточна България, както и с водеща интернационална компания General Electric. " Разчитаме на вътрешногруповия капацитет и опит, както и на външни консултанти с потвърден опит за сполучливото създаване и ръководство на фотоволтаични централи. " споделя господин Мекушин за money.bg

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Основният реализатор за планиране и строителство е " Сънотех " ЕООД - българска компания с дълготраен богат интернационален опит в ръководството и поддръжката на фотоволтаичните централи. " Сънотех " ЕООД има впечатляващ тракт с над 300 фотоволтаични централи с конфигурирана мощ от над 4,3 GWp, ситуирани на четири континента и в 16 страни. За гарантиране на качеството на целия план и по-нататъшната му дълга и качествена употреба, " Тракия МТ солар " ООД ще работи с водещата международна компания Siemens - водач в региона на нововъведенията и технологиите за възобновими енергийни източници, които ще дават отговор за доставката на оборудването.

Ключов финансов сътрудник за реализацията на плана е УниКредит Булбанк - решителен водач в корпоративния бранш, който поддържа зелените бизнес модели. " Eднo oт нaй-вaжнитe нeщa зa ycпex в бизнeca ca aдaптивнитe и гъвкави peшeния, съобразени с изменящата се среда. Припознахме УниКредит Булбанк като наш финансов сътрудник поради високата експертиза и познанията в бранша. Експертизата на обcлyжвaщитe бaнĸepи ни осигуриха убеденост за стабилно осъществяване нa дейностите по плана, " разяснява господин Мекушин, шеф на " Тракия МТ солар " ООД.

УниКредит Булбанк предизвиква и поддържа финансирането на екологосъобразни планове и вложения. Един от главните им цели е непрекъснатото развиване и обогатяване на портфолиото от ESG артикули.

" Вярваме в силата на зелените бизнес модели и сме горди, че сме финансов сътрудник на " Тракия МТ солар " ООД. Нашето съдействие сплотява енергийния иновационен дух и високата финансова експертиза. Общата ни ангажираност и отдаденост към бъдещето на енергийния бранш в страната са основна стъпка към по-устойчива и зелена България. " показа Крум Алексиев, Директор Корпоративни клиенти в УниКредит Булбанк.

Общата инвестиция на плана " Уинслоу солар МТ " възлиза на впечатляващата сума от 41 млн. лв., която освен поддържа развиването на възобновимите източници на сила в района, само че и основава нови работни места и спомага за понижаване на излъчванията на парникови газове.

" Уинслоу солар МТ " не е просто план за произвеждане на електрическа енергия. Той е знак на това, което можем да реализираме, когато съвместим познание, пристрастеност и упоритост в концепцията за по-чиста и устойчива енергийна система. Този план носи вяра за бъдещето на възобновимата сила в България и нейната роля в световната битка с изменението на климата. Със своите сътрудници и софтуерни решения, " Тракия МТ солар " ООД стои на чело в този резистентен път. Фотоволтаичната електрическа централа е още един мотив за горделивост за България и образец за нововъведенията в региона на възобновимите енергийни източници. Той ни припомня, че посредством съдействие и нововъведения можем да създадем по-чисто и зелено бъдеще, в което природата и стопанската система са в естетика.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР