Фотоси от емблематичния град Матера се разпростират в другата евростолица

...
Фотоси от емблематичния град Матера се разпростират в другата евростолица
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Фотоси от град Матера в Пловдив

Фотоси от емблематичния град Матера се разгръщат в другата евростолица на културата - Пловдив. „ Матера нюанси " показва 30 фотографии от Дениз Мацарела, направени в емблематичния каменен град Матера.

Да се пренесем в „ Безкрайните пространства на загатна ”: Художникът Иван Димов разпръсква цветната светлина и облици в изложба „ Арте ”. Топлината и ярките моменти от детството, с вълшебствата и неоградените пространства минават към десетилетията на уроците и познанието. А картината „ Далечна непосредственост “ отваря по-новите страници.

Галерия „ Дебют " продължава представянето на създатели, свързани съдбовно с Художествената гимназия. Новата галерия е отдадена на Георги Савов Гофи - художник и възпитател, който посвещава 31 години на Националното учебно заведение за изящни изкуства " Илия Петров ”.

„ Матера - нюанси ” показва 30 фотографии от Дениз Мацарела, направени в емблематичния каменен град Матера. Тайните и страстите от града на Питагор излизат на специфична разходка. Изложбата, оргaнизирана от Италианския културен институт и Общински институт Старинен Пловдив продължава още една седмица. Може да се включите и в състезанието за снимане хубостта на града под тепетата.

“Преднамерени неточности ” в изложба Heerz Tooya във Велико Търново. Максимилиан Праматаров построява изложбата от особено основани произведения за това пространство и остарели фотографии. Художникът, който живее и работи във Виена задава въпроси за грешките и неуспеха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР