Фотоизложба, подредена в Бургаската съдебна палата, показва различните инициативи, в

...
Фотоизложба, подредена в Бургаската съдебна палата, показва различните инициативи, в
Коментари Харесай

Различни инициативи правят съдебната власт по-достъпна

Фотоизложба, подредена в Бургаската правосъдна палата, демонстрира другите начинания, в които е взела участие институцията през годините. Снимките се намират във фоайето на Окръжен съд. На тях могат да се проследят акциите, свързани с дни на отворени порти и други просветителни начинания на Бургаския областен и областен съд, извършени през годините.
По този мотив арбитър Росица Темелкова, ръководител на Окръжен съд Бургас показа:
„ В работата си ние от Окръжен съд Бургас, постоянно се стремим към бистрота и реализиране на разговор с младежите. Наблюдавам процеса като наклонност и в районните съдилища от бургаски район. В тази галерия сме се постарали да включим и представим проведени срещи и извършени начинания, осъществени взаимно от двете правосъдни институции. Магистратите старателно изнасят открити уроци по Образователната стратегия, за осведоменост на младежите. Регулярно отваряме вратите си за визити на възпитаници в правосъдни съвещания. Нашето предпочитание е да представим всичко това обществено. Да създадем тази паралелна разпоредителност на съда, налична за обществеността “.

Работата с възпитаници и студенти на правосъдни тематики, провеждането на разнообразни викторини, са част от експозицията. Тя демонстрира и визитите на младежи в открити правосъдни съвещания,симулативни процеси, награждаване на надарени възпитаници и студенти, взели участие в състезания за есе на тематики „ Съдебната власт – доверие в закона “, „ Моето право е моята отговорност “ и „ Етичните проблеми на правната специалност “. Фотосите са 46 на брой и могат да бъдат видени от всеки, който демонстрира интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР