Фотобанката Shutterstock поднови партньорството си с OpenAI за шест години,

...
Фотобанката Shutterstock поднови партньорството си с OpenAI за шест години,
Коментари Харесай

OpenAI може още шест години да обучава ИИ в библиотеката с изображения на Shutterstock

Фотобанката Shutterstock възобнови партньорството си с OpenAI за шест години, при което разработчикът на изкуствен интелект ще резервира правото си да образова своите модели върху изображения, видео, музика и метаданни от библиотеката на Shutterstock.

Двете компании започнаха да си сътрудничат през 2021 година — с материалите на Shutterstock, помагайки на OpenAI да образова генератора на изображения DALL-E. Ръководителят на OpenAI Сам Алтман (Sam Altman) назова това съглашение сериозно за развиването на модела. Миналата година Shutterstock започва фонд, от който създателите на материали получават хонорари, когато тяхната работа се употребява за образование на AI.

Същевременно, Shutterstock пусна на своя уебсайт генератор на изображения и забрани продажбата на графични материали на уеб страницата, основани от AI, друг от DALL-E. Впоследствие работата на функционалността беше разширена — благодарение на ИИ към този момент можете да редактирате всевъзможни материали на платформата. AI функционалностите също идват скоро в Giphy, който Shutterstock неотдавна закупи от Meta.

За разлика от някои други платформи за шерване на изображения, в това число и Getty Images, Shutterstock поддържа AI-технология. Недоволството от тяхното разпространяване постоянно се показва от създателите на материалите: Getty Images взеха решение да стигнат до дъно, забранявайки слагането на изображения, основани от генератори на платформата, и съдейки компанията Stability AI, виновна за модела Stable Diffusion, който сякаш нелегално употребявал предпазени с авторски права материали за образованието на своя AI. Shutterstock към момента не е повдигнал интензивно правни въпроси, а интеграцията с DALL-E оказва помощ на фотобанка интензивно да уголемява библиотеката си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР