ФОТО: БГНЕСОпашки за храна се извиха в 3-милионния Киев. Хората

...
ФОТО: БГНЕСОпашки за храна се извиха в 3-милионния Киев. Хората
Коментари Харесай

Опашки за храна в Киев. 3 милиона в ужас

ФОТО: БГНЕС

Опашки за храна се извиха в 3-милионния Киев. Хората стояха с часове, пробвайки се да се снабдят с хранителни артикули, откакто съветските сили нахлуха в Украйна. Огромно запушване блокира основния път в западната част на столицата, до момента в който други се опитваха да избягат, заяви Ройтерс.

Киев не беше атакуван, само че се виждаха признаци на раздразнителност, защото самолети прелитаха над главите на хората, чуваха се детонации и рано сутринта прозвуча сирена за изключителни обстановки.



Мнозина взеха решение да заминат и да намерят, както те считат, относителна сигурност в Западна Украйна, откакто съветският президент Владимир Путин подреди започване на " специфична военна интервенция " в източната част на страната.

Преди обяд беше спряно придвижването по четирилентовия път към западния град Лвов. Автомобилите се простираха обратно на десетки километри, оповестиха очевидци пред Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко направи послание към своите съграждани с апел да не изпадат в суматоха.

„ Скъпи киевчани,

Украйна е атакувана от агресор. Грохотът на снарядите се чува и в Киев. В момента най-страшният зложелател е суматохата. Нека не губим хладнокръвие. Нека всеки, който не взе участие в активността на сериозната инфраструктура и поддържането на живота в града, да си остане у дома. Дръжте в подготвеност „ куфар за незабавни обстановки “, документи, минимално количество движимости от първа нужда, с цел да може при потребност оперативно да се стигне до укритията или хранилищата. Градските управляващи в столицата продължаваме да осигуряваме работата на града. Нека се държим. Длъжни сме да устоим! “, се споделя в обръщението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР