Формула 1 сформира звено за равенство и многообразие, за да

...
Формула 1 сформира звено за равенство и многообразие, за да
Коментари Харесай

И Формула 1 започва борба с расизма

Формула 1 образува " звено за тъждество и разнообразие ", с цел да " усили опциите за малцинствените групи ". Този ход е част от по-широк ангажимент на F1, който ще включва начинания за антирасизъм, битка с ковид и поощряване на устойчивостта. Той идва тъкмо преди подновяването на сезона в Австрия другия уикенд.

" На нашето първо надпревари в Австрия Формула 1 ще застане обединена, с цел да каже мощно и ясно, че расизмът би трябвало да бъде преустановен - заяви босът на F1 Чейз Кери. - Ще демонстрираме пълната си поддръжка в битката против неравенството и ще увеличим напъните си да създадем F1 по-разнообразна и всеобхватна. Като международен спорт, ние би трябвало да представляваме многообразието и обществените проблеми на нашите почитатели, само че къщо по този начин би трябвало да слушаме повече и да разбираме какви потребности би трябвало да се удовлетворят ".

В публично изказване на F1 пък се прибавя, че би трябвало да се възобновят надпреварите " с добавена решителност за справяне с главните ни проблеми, които ние и обществото срещаме ". Това щяло да е дълготрайна тактика, наречена " състезаваме се като един ".

Болидите на всички тимове ще бъдат в цветовете на дъгата, " определен, тъй като се трансформира в знак, употребен в интернационален проект при неотдавнашната рецесия за сливане на общностите ".

Чейз Кери разяснява: " Първият ни старт в Австрия е огромен миг за нашия спорт, за общността на Формула 1. Но също по този начин е моментът да се назоват проблемите, които са доста по-големи от всеки спорт или страна. Инициативата #WeRaceAsOne е нашият метод да кажем " благодаря " за смелостта и единството, които всички по света демонстрираха в тези невиждани времена. Тя ще е и платформа за F1 да се сплоти и да реализира резултати против най-важните проблеми, пред които сме изправени светът и ние, като спорт ".

Формула 1 разгласи също по този начин, че " ще заеме позиция против расизма ", чрез  " образни прояви в поддръжка на битката с расизма в първия спортен уикенд от 3 до 5 юли ". А също така ще оповести и " ясни задължения за увеличение на разнообразието и опциите в този спорт ".

" Това включва основаване на звено, което ще чува проблемите на хората в боксовете, в това число водачите, а също по този начин и външни лица, като ще прави изводи по отношение на дейностите, нужни за възстановяване на разнообразието и възможностте във Формула 1 на всички равнища ", се споделя още в изказването от F1.

Решението на компанията-собственик на  на Формула 1 - американската Liberty Media, идва, след редица остри антирасистки изявления на 6-кратния първенец Люис Хамилтън във връзка митингите в Съединени американски щати и по света, последвали убийството при арест на чернокожия Джордж Флойд в Минесота.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР